Diari La Veu del País Valencià
Un jutjat de València obri judici a una vintena de policies per agressions a manifestants
ACN / València

La magistrada del jutjat d’instrucció numero 2 de València ha iniciat el procediment d’obertura de judici oral contra una vintena d’antiavalots de la policia espanyola acusats d’agressions, sense motivació aparent, a dos manifestants durant la vaga general del 14 de novembre de 2012 a València. Segons que ha informat l’advocat dels manifestants, Ricardo Cano, els dos joves denuncien que mentre es trobaven a la vorera un grup d’agents va baixar dels vehicles i va començar a colpejar-los amb la porra sense identificar-los prèviament ni explicitar els motius. La jutgessa ha sol·licitat a l’acusació particular i a la Fiscalia que presenten escrit d’acusació o arxiu de les actuacions.

L’advocat exposa que s’ha aconseguit identificar els tres vehicles policials gràcies a gravacions que mostren els fets i fotografies que ho acrediten. Cano afegeix que aquestes imatges permeten identificar la vintena d’agents que integraven el dispositiu, que han declarat no recordar aquesta actuació. Amb tot, el representat dels denunciants assenyala que la magistrada considera que hi ha suficients motius per obrir judici contra ells.

El procés s’obri contra els 20 agents que integraven el dispositiu, tot i que les agressions les van efectuar entre 6 i 7 antiavalots. Cap dels policies ha especificat qui va efectuar la càrrega, per la qual cosa se’ls processa a tots.

La manifestació del 14-N a València venia precedida de mesos convulsos arran de les càrregues i detencions de la coneguda com a Primavera Valenciana. L’advocat remarca que amb tot no va ser una jornada especialment violenta i que la marxa de piquets pel centre de la ciutat va estar escortada en tot moment per agents de policia per evitar incidents.

La policia va carregar i va identificar alguns manifestants, produint-se algunes detencions durant la jornada de vaga general a la ciutat. Entre els detinguts i identificats no hi ha cap dels denunciants, ha explicat Ricardo Cano.

Comparteix

Icona de pantalla completa