L'alcalde de Vall d'Alba, a judici acusat de corrupció

Francisco Martínez (exnúmero dos de Carlos Fabra) està acusat de presumpte delicte de prevaricació, tràfic d'influències, frau i negociació prohibida en projectar una depuradora en terrenys familiar
18 abril 2015 01:00h

ACN / València.
 
L'alcalde de La Vall d'Alba (Plana Alta),  Francisco Martínez (PP), exvicepresident de la Diputació de Castelló durant l'època de Carlos Fabra, serà jutjat per presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències, frau i negociació prohibida. Segons que ha informat el TSJ del País Valencià, el jutjat número dos de Castelló ha obert judici oral contra ell i contra sis persones més, entre les quals també es troba l'exalcalde de Borriol (Plana Alta), Adelino Santamaría (PP) i dos fills de Martínez. En el centre de la investigació es troba el projecte de la depuradora de Borriol, adjudicat en uns terrenys del fill de l'exvicepresident i expropiats per un preu sis vegades superior a l'habitual. 
 
El jutge envia a judici l'exvicepresident de la Diputació de Castelló, els dos fills (Andrea Martínez Tena i  Francisco Martínez Tena); l'exalcalde de Borriol Adelino Santamaría, l'empresari Raul Babiloni (soci de Martínez) i els tècnics de l Diputació de Castelló, Ignacio Sangüesa i Luis García. 
 
La Diputació tenia previst construir la depuradora de Borriol als terrenys de l'empresa familiar, expropiant la parcel·la per un valor de 50.000 euros. Aquest import suposaria pagar a preu de sol urbà uns terrenys rústics, sis vegades més del seu valor, segons una denúncia del Bloc-Compromís per Borriol. 
 
El consistori de Borriol estava governat aleshores pel també popular Adelino Santamaria, qui ha deixat el càrrec. Bloc-Compromís per Borriol va alertar que aquests terrenys són propietat en part de l'empresa Franvaltour, de la qual és soci l'exvicepresident de la Diputació de Castelló i els dos fills processats.
 
La corporació va apartar el gener de 2014 del càrrec de vicepresident de la institució Francisco Martínez després de 20 anys com a mà dreta de Carlos Fabra, condemnat a 4 anys de presó. Martínez és alcalde de Vall d'Alba (Plana Alta) des de 1991. Recentment ha anunciat que no es presentaria a la reelecció al·legant motius personals. 
 
next