Diari La Veu del País Valencià
Lo Rat Penat ofereix cursos de ‘Revalencianisació Llingüística’ amb el suport del PP

EP / València.

Lo Rat Penat, dins de la 65 edició dels seus Cursos de Llengua i Cultura Valencianes, iniciarà a final d’aquest mes d’abril les classes del “Curs de Revalencianisació Llingüística”.

En un format intensiu, el curs està especialment dirigit a persones que ja han obtingut “el mitjà” de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) però que desitgen, diuen, “revalencianit-zar el seu lèxic, morfologia, sintaxi i fonètica, d’acord amb la normativa valenciana”.

La superació amb èxit d’aquest curs per part dels matriculats es convalida amb el certificat de “Nivell Mig de Lo Rat Penat”, en la convocatòria de juny o de setembre de 2015. Els interessats a formalitzar la matrícula o rebre més informació es poden posar en contacte amb la Secretaria dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat, a la seu de l’entitat.

Cal recordar que Lo Rat Penat, contrària a la unitat de la llengua, formarà part de l’observatori que contempla la Llei de Senyes d’Identitat aprovada recentment i en solitari pel PP a les Corts Valencianes.

La normativa reconeix la capacitat docent d’entitats blaveres, algunes elevades a institució consultiva del govern valencià. És el cas de Lo Rat Penat i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), entitats que defensen una normativa ortogràfica que remarca el caràcter diferenciat de la llengua al País Valencià i que està allunyada de l’oficial, que accepta de manera implícita la unitat lingüística del català. Així, l’observatori vigilarà i revisarà que cap subvenció es destine a associacions, entitats o actes que vagen en contra de les senyes que defineix la llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa