Banc de València acomiadarà a la meitat dels seus empleats

El nou expedient comportaria, segons el plantejament de l'empresa, la pèrdua de 890 llocs de treball
7 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /València
 
El nou expedient comportaria, segons el plantejament de l'empresa, la pèrdua de 890 llocs de treball, més del 50% dels existents. El sindicat CCOO, malgrat estar convocat, no ha acudit a la reunió.
 
La reunió ha sigut una trobada preliminar a l'inici oficial de la negociació de l'expedient, tal com estava previst pel conveni estatal de banca. El període de consultes oficial començarà el pròxim dia 15, encara que dijous vinent se celebrarà una altra reunió preliminar.
 
Segons la direcció del Banc de València, l'expedient és part obligada del procés de venda de l'entitat a La Caixa, nou propietari del Banc de Valencià.  Davant aquesta afirmació de la direcció, la representació de la UGT ha reclamat el lliurament de la documentació de la Unió Europea que avala tant la venda de l'entitat com la percepció d'ajudes del FROB. L'empresa ha negat esta informació al·legant que és confidencial.
 
La UGT ha exposat la seua consideració de què no és necessari reduir la plantilla i perdre 890 llocs de treball, a més de qüestionar que es pretenguen dos processos de regulació d'ocupació separats, un el passat any i un altre ara, que poden comportar condicions d'eixida diferents per als afectats per un expedient o per l’altre.
 
Mentre la UGT proposa fórmules de flexibilitat interna que permeten salvar el major nombre possible de llocs de treball, l'empresa es limita a exposar la possibilitat d'acordar prejubilacions per als majors de 55 anys i l'oferta de baixes incentivades.

next