Diari La Veu del País Valencià
La PHA de València protesta davant el domicili d’Esteban González Pons
ACN / València

Segons informa, la PAH a través de les xarxes socials, els manifestants s’han adreçat al domicili del diputat i han omplert la façana de l’edifici amb cartells i enganxines amb la foto de González Pons després d’haver picat a la porta i no trobar resposta.

La plataforma també assenyala que unes 60 persones han estat identificades per la policia després de protagonitzar la protesta. L’acció forma part de la campanya ‘Hi ha vides en joc’ que assenyala els diputats que voten en contra de la ILP que promou la dació en pagament.

Aquesta manera de protestar va nàixer a Argentina durant la dictadura militar i rep el nom d’escrache. Es tracta de dur les protestes als domicilis dels polítics i persones “responsables del patiment de milers de ciutadans”, assenyala la PAH de València. En aquest cas és la segona acció d’aquest tipus que realitza la plataforma a la ciutat, després de l’escrache a l’exconsellera de Turisme i diputada del PP en el Congrés, Belén Juste.

Protesta a la casa de González Pons

L’acció es posa en marxa després d’haver convidat per escrit a les assemblees de la PAH i no rebre resposta dels diputats que van anunciar de manera pública que rebutjarien la ILP que promou la dació en pagament. La plataforma remarca que són accions “pacífiques i ordenades” per explicar en primera persona “el mal que estan fent a la vida de milers de famílies, amb el seu rebuig a la ILPʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa