Diari La Veu del País Valencià
Aturs i vagues generals en Correus fins a finals de maig
RedactaVeu / València

Els sindicats creuen que és una “falta de responsabilitat de SEPI, el desistiment que ha fet de la seua obligació de defensar els interessos de Correus, el menyspreu i la supèrbia cap als treballadors postals per part d’Hisenda i la hipocresia de l’empresa que amb una mà ofereix diàleg i amb l’altra utilitza la tisora per a retallar plantilles”.

Les organitzacions sindicals CCOO, UGT, CSI•F i Sindicat Lliure amb més del 80% de la representació sindical en Correus, han consensuat un calendari d’aturs parcials i vagues en Correus. El calendari es concreta en la convocatòria de tres jornades de vaga general els dies 4, 15 -a Madrid en ser festiu el 15 es traslladarà al dia 14-, i 22 de maig. Així com tres aturs parcials el 30 d’abril, el 14 de maig en la resta de l’Estat espanyol, -el dia 13 a Madrid en ser la jornada de vaga el 14- i el 21 de maig.

Els sindicats volen destacar que mentre la negociació de la regulació laboral roman bloquejada des de fa any i mig, Correus “està aplicant la major retallada en la seua història amortitzant llocs i reduint la contractació, – en els últims 5 anys s’han suprimit vora 15.500 llocs en l’Operador Públic Postal, 11.000 en el que portem de legislatura-.

1.200 llocs de treball menys al PV des de 2010

En el cas del País Valencià, la supressió d’ocupacions en Correus està rondant els 1.200 llocs de treball des de 2010.

En relació amb aquesta retallada de plantilla hi ha dades eloqüents com són l’augment de l’estrès, del nombre de quilòmetres a realitzar, de la polivalència i de la precarització de l’ocupació que estan patint els treballadors. “En resum, menys plantilla, més treball, en pitjors condicions i amb menys salari”, apunten fonts sindicals.

D’altra banda, la política de retallades seguida en Correus està privant a milers de ciutadans del dret a un servei postal de qualitat en els termes i les garanties que la Directiva Postal Europea i les lleis a aquest efecte determinen.

Les organitzacions sindicals convocants consideren que l’única eixida a aquest conflicte laboral passa per posar fre als ajustos i retallades injustificades d’ocupació que es produeixen i aconseguir un nou Conveni Col·lectiu i Acord General que contemple un salari digne, la recuperació del poder adquisitiu amb increments salarials després d’anys de congelació, així com la consolidació d’ocupació i el manteniment de la ultraactivitat.

La Veu del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa