Diari La Veu del País Valencià
Rus accepta una comissió de recerca sobre Imelsa presidida per Compromís
Europa Press / València

Així ho ha indicat el portaveu del PP en la corporació provincial, Juan José Medina, en la roda de premsa celebrada abans del ple de la Diputació en la qual, a més, ha anunciat que “ja s’ha sol·licitat l’empara a Fiscalia Anticorrupció perquè la Diputació es persone en la causa” amb la finalitat de “defensar els interessos de la institució”.

La comissió de recerca es constituirà després de transcendir que Fiscalia Anticorrupció haja decidit portar davant el jutjat una presumpta trama de corrupció en l’empresa pública Imelsa, arran d’una denúncia d’EUPV (Rosa Pérez Garijo), en la qual s’investiga si l’exgerent de l’entitat, Marcos Benavent, va crear una “empresa pantalla”, Berceo Mantenimientos, que va facturar a altres cinc mercantils -Excavaciones Jemar, Carsan Rent a Car S.A., Carlady, Thematica Events i Forcal C.B-, que al seu torn facturaven a la mateixa Imelsa, a la corporació provincial i a Valmor per treballs que “presumiblement” no es realitzaven.

Medina ha defensat “tot el que s’ha realitzat des de la institució” i ha indicat que en aquest cas faran “el que cal fer”. A més, ha posat a disposició “de qualsevol tribunal” tots els expedients i informes que es requerisquen.

Segons ha explicat, aquesta comissió investigarà les factures i contractes realitzats “en aquesta legislatura i l’anterior”, i ha destacat que tractaran que la recerca “es realitze de la forma més àgil i ràpida possible sense que es perda el vertader objectiu: investigar tot a fons”.

Comparteix

Icona de pantalla completa