Diari La Veu del País Valencià
Els xiquets de Fortaleny protagonitzen un vídeo en defensa de l’escola pública
L. Part / València.

Directe, senzill i emotiu. Aquests tres adjectius defineixen a la perfecció el resultat del vídeo realitzat pels pares dels alumnes del col•legi públic de Fortaleny en defensa del seu centre escolar i de l’escola pública i en valencià.

“M’agrada estudiar en aquesta escola perquè m’ensenyen a estimar”, és la primera de les intervencions d’un dels alumnes del CEIP Sant Antoni Abat de Fortaleny, els pares dels qui, asseguren: “Estem fent uns esforços brutals per mantenir-la, no són molts alumnes i tenim por que per falta de recursos alguns alumnes sen vagen a la privada…”.

M’agrada aquesta escola “perquè a la classe només som 10 xiquets”, “perquè m’encanta cuidar el nostre hortet”, “perquè món pare es va ensenyar a llegir ací”, “perquè ací som com una família”, “perquè ací estudiaria Enric Valor”, “perquè la meua educació no és un negoci” o “perquè ací sóc feliç” són alguns dels demolidors arguments utilitzats pels escolars en aquest audiovisual de poc menys de 2 minuts de duració.

El vídeo està dirigit per un dels pares dels alumnes, Pau Bou, que també s’ha encarregat del guió juntament amb Xusa Franch, i que ha estat produït per l’Andragó Foto-Vídeo. Dissabte 25 d’Abril, el CEIP de Fortaleny celebra el Dia de Portes Obertes Escola Pública de Fortaleny, segons es recorda en aquest ‘espot’, que es tanca amb un xiquet i una xiqueta defensant que els agrada estudiar al CEIP Sant Antoni Abat “perquè una escola és el cor d’un poble i Fortaleny és el meu poble”.

“Els pares hem fet aquest espot per promocionar-nos i donar-nos prestigi. Per favor mireu-lo, vos encantarà! i compartiu-lo si el creieu prou interessant!”, apunten els impulsors d’aquesta senzill, però interessant treball audiovisual que finalitza amb un proverbi hindú: “Sense una escola respectada, un poble està coix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa