Diari La Veu del País Valencià
Jordi Peris: ‘Barberà està per a servir la ciutadania, no per a servir-se d’ella’

RedactaVeu / València.

El candidat a l’alcaldia de València per la plataforma municipalista València en Comú, Jordi Peris, ha declarat aquest dijous que les revelacions sobre les despeses de representació de Rita Barberá són “la prova definitiva de l’esgotament de la vella política, desenvolupada d’esquena a les persones”.

El projecte de València en Comú “proposa una nova forma de governar basada en la transparència, la regeneració democràtica i la proximitat als valencians: beques de menjador en lloc d’hotels de luxe, ajudes d’emergència a les famílies en lloc de viatges en primera classe”, ha anunciat Peris.

El programa de València en Comú inclou un pla de xoc amb 30 mesures per a respondre a la situació d’emergència social que viu la ciutat de València. Entre aquestes mesures s’inclouen la constitució d’un parc públic municipal d’habitatges de lloguer social, la declaració de València com a ciutat lliure de desnonaments i l’increment de les beques menjador en els centres educatius.

“Les persones que ocupen càrrecs públics estan per a servir la ciutadania, no per a servir-se d’ella”, ha subratllat l’alcaldable de València en Comú. Peris admet sentir-se “sufocat” i “avergonyit” després de conèixer les factures de les despeses de Rita Barberá en una situació com l’actual d’emergència.

Ha recordat, en aquest sentit, que l’últim informe de la Fundació Foessa assenyala que el 32 % de la població del País Valencià es troba en risc d’exclusió social: “Mentre quasi la tercera part dels valencians ho estan passant molt malament, Rita Barberá pagava cinc mil euros per tenir un cotxe a la seua disposició durant 24 hores a Londres”.

“Amb els 278 000 euros de les despeses de representació de Rita Barberá en aquesta legislatura, es podrien finançar quasi mil ajudes d’emergència de 300 euros a les famílies valencianes més necessitades, o més de 700 places de menjador escolar per a estudiants durant els mesos d’estiu”, subratlla Jordi Peris.

Comparteix

Icona de pantalla completa