Diari La Veu del País Valencià
Sanitat activa el protocol d’actuació davant la sospita d’un possible cas d’Ebola

ACN / València.

La Conselleria valenciana de Sanitat ha informat aquest dijous que ha activat de manera preventiva el protocol d’actuació davant la sospita de virus d’Ebola en un pacient. Segons que ha comunicat a través d’una nota de premsa, el pacient està sent traslladat a l’Hospital La Fe de València, centre de referència al País Valencià per aquest tipus de patologies, i es troba clínicament estable.

La família del pacient, que resideix a Alacant, ha contactat amb l’Hospital General de la ciutat, que ha confirmat l’activació del protocol davant la presència de símptomes compatibles amb la definició del virus d’Ebola i antecedents d’estància en un país de risc.

El departament de Salut Pública ha mobilitzat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències per traslladar el pacient amb una unitat de Suport Vital Bàsic fins a València, segons que ha informat la conselleria.

El mateix departament assenyala que es tracta d’un pacient amb un quadre clínic i epidemiològic que podria correspondre amb aquesta malaltia, i amb estada a Sierra Leona, un dels països declarats de risc.

La Conselleria de Sanitat remarca que amb l’activació d’aquest protocol d’actuació la població es troba protegida davant d’un possible contagi de la malaltia.

Comparteix

Icona de pantalla completa