Xàtiva clamarà aquest dissabte per ‘L’escola que volem ‘

L’Avinguda de Selgas serà l’escenari de la XXV Trobada de la Costera. Dins dels actes del 25 d'abril tindrà lloc la tradicional dansà, amb la representació de l'entrada del General Basset. A la plaça de Sant Francesc es realitzarà l'homenatge als Maulets
24 abril 2015 01:00h

RedactaVeu / Xàtiva.

Aquest dissabte 25 d'abril tindrà lloc la XXV Trobada d'Escoles en Valencià de la Costera a l'avinguda de Selgas de Xàtiva.

Com cada any, a partir de les 9:30 començarà la cercavila, des de la plaça Calixt III fins al jardí de la Pau, destacant la participació de les dues bandes de música de Xàtiva -la Vella i la Nova-, l'Escola de Danses amb els Gegants i Cabets, la Colla la Socarrà i la Muixeranga d'Alacant.

A l'arribada al jardí de la Pau s'interpretarà la cançó de la Trobada per part de l'alumnat de Xàtiva, amb diverses actuacions posteriors. Al mateix temps, també tindran lloc vora un centenar de tallers i paradetes organitzats pels centres escolars de la comarca, així com associacions i la presència de nombroses editorials i llibreries.

A les 11:30 tindrà lloc, dins dels actes de celebració del 25 d'abril, la tradicional dansà al llarg del carrer Montcada, amb la representació de l'entrada del General Basset, i finalitzarà a la plaça de Sant Francesc, on es realitzarà l'homenatge als Maulets. Per finalitzar els tallers també es realitzarà una dansà a l'avinguda de Selgas.

Actuacions musicals de Dani Miquel i Feliu Ventura

A la vesprada, els assistents podran gaudir de dos actuacions musicals, la primera per als més menuts amb Dani Miquel, a les 16.30, i la segona amb Feliu Ventura, a les 20h.
 

Segons els organitzadors, aquesta Trobada enguany té un “doble significat especial”: per una banda, el 25 aniversari de les Trobades a la Costera i, per altra banda, el significat reivindicatiu de les Trobades 2015, ‘L'escola que volem’, “en referència a l'escola que ens estimem, al model d'escola en valencià que volem com a sinònim de desig de canvi, allò al que cal que estiga atent el govern de la Generalitat Valenciana que es configure”, a partir del resultat de les pròximes eleccions de 24 de maig.
 

 

 

Descargas

next