Diari La Veu del País Valencià
Puig (PSPV): La debilitat de Fabra posa en perill el transvasament Tajo-Segura
RedactaVeu / País Valencià

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat que “la debilitat del president de la Generalitat ha tornat a passar factura al País Valencià i posa en perill el transvasament Tajo-Segura, en reduir a la meitat les possibilitats de transvasar aigua a les comarques del sudʺ.

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de la publicació de la proposta del Govern de Mariano Rajoy sobre el Pla Hidrològic del Tajo que posa de manifest com el PP valencià, “ha deixat de ser combatiu i reivindicatiu sobre l’aigua i es plega ara a les directrius dels seus líders estatals, que pretenen sacrificar Alacant per a mantenir la pau interna a Gènova”. Per al líder dels socialistes valencians, amb aquesta proposta de pla, “el PP ha reobert la guerra demagògica de l’aigua per enfrontar a territoris i, una vegada més, els valencians hem perdut”.

Per al líder dels socialistes, la proposta “no té en compte els interessos generals, és insolidària, no resol els problemes estructurals de dèficit hídric a les comarques del sud i destrueix el futur de gran part de la primera economia exportadora de l’Estat espanyol i del País Valencià, com és el sector agroalimentari”.

El Pla proposa elevar de 240 a 400 hm3/any la reserva mínima en els embassaments de capçalera del Tajo, la qual cosa suposa reduir a la meitat les possibilitats de realitzar transvasaments d’aigua pel Tajo-Segura, fins a Alacant, Múrcia i Almeria. Segons Puig, la proposta de Pla Hidrològic “contempla un increment de consums a Madrid i Castella-la Manxa per als pròxims 15 anys injustificat i desmesurat”, la qual cosa l’ha portat a afirmar: “totes les previsions del Pla estan dirigides a liquidar el transvasament Tajo-Segura, amb el silenci d’un Fabra incapaç de reclamar el que és just per al País Valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa