Diari La Veu del País Valencià
Jordi Juan: ‘Ens hem deixat la pell per Tavernes. I pensem que el poble això ho valorarà’
RedactaVeu / Tavernes

Compromís va superar les expectatives i omplia a rebentar una Casa de la Cultura que va quedar menuda. Entre 900 i 1.000 persones van assistir a l’acte omplint a vessar el saló d’actes i l’amfiteatre, amb tots els seients plens, i amb molta gent dempeus als laterals, baix i dalt, i amb veïns que hagueren de seguir l’acte asseguts en cadires davant del televisor del vestíbul.

Jordi Juan, actual alcalde i candidat de Compromís, demanava el suport de Tavernes per canviar una oposició destructiva, que ha boicotejat el govern al llarg de la legislatura, per un nou consistori que treballe per Tavernes i assegurava no tindre por al pacte PP-PSOE. “Ens hem deixat la pell per Tavernes. I pensem que el poble de Tavernes això ho valorarà”.

El candidat va remarcar que, dels cinc regidors de Compromís, quatre repeteixen en llocs d’eixida “per continuar un treball que hem fet amb honradesa, amb transparència i amb participació”. I amb eixes premisses indicava com a propostes la revisió del PGOU i la potenciació dels polígons industrials per atraure indústries i crear llocs de treball, impulsar un pla d’inversions barri a barri, la creació d’un Centre de Dia, a més de treballar amb problemes pendents com la inundabilitat del riu Vaca, la subestació del Golfo, la nova depuradora per a la platja.

“Som l’únic partit que s’ha preocupat de buscar solucions a la subestació del Golfo, la inundabilitat del riu Vaca, amb múltiples reunions amb Confederació i responsables d’aigua de la Generalitat i de Madrid, com hem estat capaços de posar d’acord a tres administracions per obtindre els permisos i poden començar quan passe l’estiu”.

El candidat de Compromís va remarcar que la direcció de la gestió econòmica municipal ha nascut sempre de l’alcaldia “diguen ara el que diguen” i va recordar que van trobar un Ajuntament en fallida econòmica amb 4’5 milions de dèficit, 1’6 milions en factures en calaixos, 16 milions en deute als bancs, 2’4 milions a pagar per l’aparcament… i ara esta sanejat. I en al·lusió a l’anterior govern va dir que “fer una obra no és contractar-la, sinó pagar-la, i això qui realment ho fa és el govern actual, que ja porta 17 milions d’euros pagats en conceptes i préstecs de l’anterior legislatura”.

La gestió responsable dels recursos municipals havia aconseguit abaixar l’IBI, encara que per a Jordi Juan “allò important no és el que ha baixat, sinó el que ha deixat de pujar, perquè hem tallat les pujades aprovades pel PP fins el 2016”.

La candidata a la Generalitat, Mònica Oltra va fer un repàs del que han estat els governs del PP i en quin estat han deixat el País, i es va mostrar a favor d’un govern de la Generalitat que l’endemà del 24 de maig pose en marxa un pla de xoc per millorar les polítiques socials, per impulsar el treball i contra l’atur i per impulsar polítiques que redistribuïsquen la riquesa entre els valencians.

Oltra va assenyalar també la necessitat d’un pla que recupere el teixit productiu valencià desfet pel PP i de projectes de reindustrialització que generen riquesa, sense oblidar la necessitat d’invertir en cultura, l’educació o la sanitat, mentre recordava que els governs del PP no els havien dedicat inversions i recursos sinó retallades amb privatització fins i tot de la sanitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa