Diari La Veu del País Valencià
Empresaris valencians inventen un palet desmuntable amb plàstics reutilitzats
RedactaVeu / València

Els responsables de l’empresa Avantpack, membre del Cluster Innovació Envase i Embalatge valencià, han inventat un palet desmuntable amb plàstics de rebuig, una idea per la qual recentment han rebut el premi a la millor invenció espanyola 2015, lliurat per l’Oficina de Patents i Marques, en el Saló Internacional d’Invencions de Ginebra, on han aconseguit la Medalla d’Or.

El palet i el seu sistema de muntatge i ancoratge ha rebut el nom de Logicpalé i es va presentar en la seua versió Euro palé. Els responsables de l’empresa, José Luis Marconel i Tomás García, reconeixen que el seu sistema ofereix solucions des de diversos punts de vista, ja que en ser desmuntables redueix els costos en els trànsits de logística inversa, és a dir quan els palets tornen de buit.

“Com es desmunta, es redueix l’espai que ocupen en el camió. A més, com està realitzat a partir de materials de deixalla estem contribuint a donar eixida a uns plàstics i materials que, d’una altra manera, no es podrien utilitzar. Estem contribuint a sostenir l’entorn”, segons tots dos responsables. Marconel i García afirmen que actualment els plàstics reutilitzats s’enterren en abocadors, on la seua degradació es pot estendre fins a 400 anys.

Els avantatges d’aquest palet desmuntable són més concrets en l’àrea de la logística i l’estalvi de costos. Segons tots dos inventors, gràcies a que és un palé desmuntable, es redueix l’espai que ocupa en un 70 per cent. “Açò vol dir que quan un camió viatja amb els palets buits, els pot desmuntar i solament li ocupen el 30 per cent de la càrrega. Per la qual cosa pot aprofitar el viatge per a transportar altres mercaderies o ampliar els palets transportats, i així l’empresa redueix costos en les seues operacions de logística inversa”, ha indicat Marconel.

Tots dos socis reconeixen que la idea és fruit de la situació que ha viscut el sector i la seua empresa i la cerca de nous sectors i mercats. Marconel ha explicat que “entre Estats Units i Europa es mouen al dia 180 milions de palets, per la qual cosa esperem poder fer-nos un buit en el sector i poder vendre aquest sistema”.

La fabricació dels palets s’iniciarà en els pròxims mesos, inicialment a Alemanya, amb la fàbrica més important del món en aquest tipus de materials. Avanpack ja ha invertit 100.000 euros per a aquest propòsit, inclosos els motlles inicials per als ancoratges.

Comparteix

Icona de pantalla completa