Diari La Veu del País Valencià
Blanco i Garzón: ‘Trencarem totes les enquestes en el moment de les eleccions’

RedactaVeu / València.

El cap de llista per IU a la Presidència del Govern espanyol, Alberto Garzón, ha assegurat en la seua visita al País Valencià que en la seua formació se senten “molt satisfets” amb el treball que estan fent “dia a dia”.

“Hem entès perfectament que estem en un moment en el qual els reptes són enormes, seria deshonest dir el contrari però la veritat és que estem molt satisfets amb el treball que estem fent dia a dia. El que estem veient és una presència descomunal en els nostres actes públics, una il•lusió creixent entre la gent que confia en Esquerra Unida, cada vegada més gent ens diu que ens votarà. Estem en un moment molt volàtil en tot cas, les enquestes estan donant resultats molt diferents cada setmana i entre cada enquesta, per tant, nosaltres no estem en absolut preocupats, estem contents del treball realitzat i pensem que trencarem totes les enquestes en el moment de les eleccions”, ha indicat Garzón en el Forum en què ha participat amb Ignacio Blanco.

Garzón ha explicat que la brúixola de la formació d’esquerres “no ha sigut mai les enquestes, sinó principis i valors als quals som fidels i”, en aquest sentit, considera que “tindrem un reconeixement per part de la ciutadania molt major del que estan donant ara mateix les enquestes”. En tot cas, Garzón ha anunciat: “Seguir fent la nostra activitat del dia a dia, que és pedagogia política perquè en aquest moment tan convuls entenguem com a societat que l’eixida està pels principis i valors d’esquerres”.

Per la seua banda i en idèntic sentit, el candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat, Ignacio Blanco, ha apuntat que les enquestes “ratifiquen que el canvi és possible amb Esquerra Unida en un paper determinant i, en eixe sentit, nosaltres anem a continuar treballant durant la campanya, efectivament, estem tenint molt bones sensacions perquè en cada poble, en cada ciutat i en cada comarca, veiem que hi ha més gent, que tenim millors candidatures i que la gent està en aquests moments obrint els ulls a la destrossa que ha suposat el Govern del PP. Nosaltres tenim propostes alternatives que podem explicar, tenim l’oportunitat durant el mes que queda de campanya d’explicar-les i estem convençuts que millorarem molt el resultat de les enquestes.

‘La sanitat, el millor projecte’

Pel que fa la sanitat, Blanco ha subratllat que “necessita més recursos. Una i altra vegada l’esforç que es fa de retallada de pressupost per a complir amb l’objectiu de dèficit que marca el Govern central es carrega sobre la despesa sanitària i sobre la despesa farmacèutica. Nosaltres defensem un canvi de prioritats: passar de la política de grans projectes a la de bons projectes i la sanitat és el millor projecte. La sanitat pública que ha d’estar atesa per bons professionals que estiguen degudament reconeguts i que tinguen els mitjans suficients per afer la seua tasca”.

El candidat d’IU a la Presidència del Govern es reunirà aquesta vesprada amb l’associació de víctimes de l’accident de Metro de València i tenia previst estar present a migdia en la concentració dels treballadors de RTVV davant del Palau de la Generalitat. Garzón ha arribat aquest divendres al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa