La ‘València en valencià’, el 15 de maig a La Rambleta

Començarà amb un vis a vis entre Eugeni Alemany i Xavi Castillo, continuarà amb un debat sobre comunicació, seguirà amb una taula sobre el valor econòmic del valencià i culminarà amb diàleg entre músics
24 abril 2015 01:00h
Eugeni Alemany i Xavi Castillo.
RedactaVeu / València
 
Es tracta d’una jornada en què es debatrà, en positiu, sobre l’estat del valencià, els espais públics que ha conquerit darrerament i les seues potencialitats en els àmbits de l’economia, la societat i la cultura.
 
La iniciativa, comissariada per l’historiador Vicent Baydal i el comunicador Vicent Molins, està auspiciada per Factoria Rambleta, l'àrea del centre cultural dedicada a la reflexió i el diàleg dirigida per la periodista Mariola Cubells. “València ha de tornar a ser la capital del valencià, una llengua que empren més de dos milions de valencians diàriament i que potencialment pot arribar a onze milions de persones”– comenta Baydal. “És un procés en què la música, l’humor i les aules duen la capdavantera i al qual s’afigen cada volta més valencians”– expliquen els organitzadors.
 
La jornada, patrocinada per les marques Ambar, Caixa Popular, Consum, La Parrilla de Pollos Planes i Anecoop, constarà de quatre apartats diferents: començarà amb un vis a vis entre Eugeni Alemany i Xavi Castillo; continuarà amb un debat sobre comunicació entre els representants de Consum, Caixa Popular, Anecoop i el València CF; seguirà amb una taula amb l’expert sobre el valor econòmic del valencià Francesc Felipe, la periodista Violeta Tena, l'editor i historiador Vicent Baydal i l'acadèmica de l'AVL Verònica Cantó; i culminarà amb diàleg entre músics, amenitzat amb les seues cançons en directe, en el qual participaran Jorge Martí, de La Habitación Roja, Miquel Àngel Landete 'Senior', Néstor Mir, Hugo Mas i el responsable de la Valencian Music Association (VAM!) Joan Gregori Maria.

“Este acte és com quan en Sueca diuen ‘Obriu les comportes, que entre la llissa’; ens trobarem amb molta gent nova per a parlar sobre el valencià”, ha reblat el clau Eugeni Alemany, que també ha participat en l’acte de presentació. La jornada serà gratuïta i requerirà d’inscripció prèvia en la pàgina web de La Rambleta
 

El debat sobre l'estat del valencià a València pren la Rambleta 

16.30 El valencià des del humor
Eugeni Alemany i Xavi Castillo

17.30 El valencià i l'empresa
ConsumCaixa PopularValencia CFb i Anecoop

18.30 El valencià en la industria cultural
Francesc FelipeVioleta TenaVicent Baydal i Verònica Cantó

19.30 El valencià en la música
Jorge Martí (La Habitación Roja), Miquel Àngel Landete (Senior), Hugo MasNestor Mir i Joan Gregori Maria (Responsable de la Valencian Music Association (VAM!)
                                            
*A l'esdeveniment s'accedirà de manera gratuïta descarregant invitació a larambleta.com. L'aforament és limitat i la invitació inclou sopar.
 
next