Diari La Veu del País Valencià
Bromera i el seu ventall d’activitats en la 50a Fira del Llibre
RedactaVeu / València

La Fira del Llibre de València fa 50 anys i Bromera estarà present en aquesta fita “tan especial” amb un programa d’activitats “atractiu i divers”. Aquest ventall d’activitats inclou la signatura d’exemplars per part d’una vintena d’autors de la casa, presentacions de novetats i animacions lectores per als més menuts de casa. L’objectiu no és cap altre que poder acostar la literatura al públic i potenciar la lectura en valencià de títols d’autors autòctons així com grans èxits internacionals.

Els lectors que passegen durant aquests dies pels Jardins de Vivers i s’acosten a les casetes de Bromera (16 i 17) tindran a l’abast novetats com L’amant de Picasso, d’Isabel-Clara Simó, una novel·la que ens acosta la figura de la gran amant del primer Picasso amb una prosa elaborada i brillant; La vostra Anita, una trama de Lluís-Anton Baulenas –inèdit fins ara, tot i que es va fer una adaptació al cinema– sobre les segones oportunitats; La música dels camaleons, de Jordi Cervera, una obscura trama criminal on les peces no encaixen, o Ordres sagrades, un nou lliurament del prosector Quirke de la mà de Benjamin Black, l’alter ego de John Banville, Premi Príncep d’Astúries de les Lletres.

Pel que fa a la programació d’activitats firals, destaquen les presentacions el matí del dissabte 25 d’abril d’Aquell agost amb punt final, de Joanjo Garcia, i del llibre commemoratiu Albena Teatre, 20 anys de ficció, dissenyat per Jesús Huguet i que repassa la trajectòria de la companyia al llarg d’aquestes dues dècades.

A més, el diumenge 26, a les 11 del matí, es presenta l’obra El finançament valencià. De la submissió al canvi necessari, de Vicent Cucarella, amb la intervenció del periodista J. J. Benlloch. Amb voluntat clarament divulgadora, aquest llibre explica l’estat de les finances públiques valencians i aporta solucions per a posar fi a la greu situació financera que ens ofega.

Activitats per als més menuts

Una altra de les apostes de Bromera és fomentar l’hàbit lector entre el públic infantil i juvenil. El primer cap de setmana de la fira és, assegura l’editorial, “una bona mostra d’aquest compromís”, amb activitats especialment dedicades a assolir aquesta fita.

Així, el diumenge 26 d’abril, a partir de les 12.30 h, els Jardins del Museu acullen la presentació de la novel·la juvenil La clau que obria tots els panys, de Carles Cortés, amb la intervenció de l’escriptora Gemma Pasqual. El mateix diumenge, a partir de les 18 hores, a l’Espai de la Lectura, els més menuts poden descobrir una visió divertida i esbojarrada dels contes tradicionals clàssics gràcies a la sessió de contacontes a càrrec de Murta Animacions sobre la col·lecció «Des-contes», d’Enric Lluch.

A més a més, el públic que passe per la parada de Bromera podrà endur-se exemplars signats de les novetats dels diferents escriptors que ens acompanyaran durant aquest primer cap de setmana.

Entre els autors que estaran presents per a signar les seues obres al públic, figuren Joanjo Garcia (Aquell agost amb punt final), Pasqual Alapont (autor de Tres colps en la nit), i Carles Alberola, Toni Benavent i Jesús Huguet (Albena Teatre. 20 anys de ficció).

Diumenge estaran a la caseta de Bromera Vicent Borràs (autor de Primavera encesa); Carles Cortés (La clau que obria tots els panys); Anna Moner, autora del darrer Premi Alfons el Magnànim de Narrativa, El retorn de l’hongarès; Vicent Cucarella (El finançament valencià. De la submissió al canvi necessari); i Joan Andrés Sorribes (Pedres marcades).

Comparteix

Icona de pantalla completa