Diari La Veu del País Valencià
La valenciana María José Carrascosa, en llibertat després de nou anys empresonada als EUA
Europa Press / València / Madrid

Aquest divendres, un tribunal de Nova Jersey ha acordat la posada en llibertat condicional de Carrascosa, detinguda en 2006 als EUAs i condemnada en 2009 per desacatament -per desobeir una ordre judicial perquè lliurara la menor- i segrest.

Després de ser posada en llibertat, la valenciana ha pogut parlar ja amb Skype, segons ha relatat el pare de María José Carrascosa, José. “Tant la mare com la xiqueta eren un mar de llàgrimes”, ha relatat.

La família de María José ha acollit la notícia de la seua posada en llibertat amb “una alegria immensa” encara que han lamentat el llarg temps que han hagut d’esperar per a poder parlar amb ella. “Ja era hora”, ha admès entre sanglots d’emoció el seu pare, qui ha dit haver-la vist “molt desmillorada” encara que després de nou anys a la presó “és normal”.

De moment, la família desconeix les condicions concretes de la posada en llibertat i només han pogut confirmar que compta amb una casa a la seua disposició fins que s’aclarisquen els tràmits per al seu retorn a l’Estat espanyol. “Ha sigut una alegria immensa per ambdues parts”, ha reiterat.

Al desembre de 2009, Carrascosa va ser condemnada a una pena de 14 anys de presó per un jutge de Nova Jersey, poc després que un jurat popular, format per 12 membres, fera el mateix pel litigi que mantenia obert per la custòdia de la seua filla.

Casada després de conèixer-lo en internet

Carrascosa es va casar a Bunyol amb el nord-americà Peter Innes al març de 1999, només uns mesos després que l’haguera conegut en un xat d’internet. Cinc dies després de les noces, ella va decidir mudar-se a Nova Jersey. Al poc temps d’arribar als EUA, es va quedar embarassada, en agost de 1999.

Seguidament, Carrascosa va tornar a l’Estat espanyol, i Innes la va denunciar per segrestar la xiqueta. El jutge Edward Torack, del comtat de Bergen (Nova Jersey), va concedir la custòdia de la menor al pare i va ordenar la mare tornar als EUA per a lliurar la seua filla.

L’advocada valenciana es va presentar a l’agost de 2006 als EUA per assistir a una vista judicial, en la qual va conèixer els càrrecs de què l’acusaven, li van retirar el passaport i la van informar que havia de lliurar la xiqueta abans del 31 d’agost, si no volia ser empresonada per segrest, fet que es va produir al novembre d’aquell any.

Comparteix

Icona de pantalla completa