Diari La Veu del País Valencià
Compromís aprova per unanimitat el programa electoral
RedactaVeu / València

El programa electoral de Compromís ha sigut el fruit de combinar el treball i les propostes realitzades per la coalició a les Corts Valencianes durant la passada legislatura i les aportacions col·lectives de molts centenars de persones integrades en les comissions sectorials de Compromís.

Segons ha explicat la coordinadora de les Sectorials de Compromís, Maria Josep Ortega “les persones que pertanyen a les distintes sectorials han aportat al programa els seus coneixements, el seu bagatge professional, la seua experiència, la seua sensibilitat i, sobretot, el seu desig de col·laborar en l’elaboració d’un programa útil per a col·locar el nostre territori on li pertoca estar, al mapa mundial dels pobles que destaquen per la seua pràctica de la igualtat i per la projecció externa dels valors de la democràcia i el progrés”.

Compromís ha aprovat hui un programa de govern perquè la seua candidata, Mònica Oltra, el puga dur endavant des de la Presidència de la Generalitat “amb l’objectiu de retornar a la gent la convicció del que realment hem sigut sempre, un poble actiu, emprenedor, responsable, integrador i en pau amb si mateix. Recuperarem l’orgull del que som, una part de la Mediterrània des de la qual mirem al futur i ens connectem amb el món, i ho farem donant la paraula a les persones, perquè només des de la participació activa podrem ser vertaders propietaris de les nostres vides”.

El programa de Compromís parla dels drets i llibertats individuals, dels drets col·lectius i de solidaritat com a instruments per cohesionar la societat, de la protecció i millora de l’espai que ens envolta. I ho fa des de la pluralitat i la transversalitat, per a donar un nou impuls a la democràcia. Amb l’objectiu de formar un govern que treballe per a fomentar la igualtat, la protecció i la llibertat i impulse una nova generació de drets per aconseguir l’emancipació de les persones.

Entre les mesures per què aposta Compromís destaquen aquelles encaminades a combatre l’emergència social i l’emergència democràtica que pateix el territori valencià.

En quant a l’emergència social, Compromís proposa una progressiva homogeneïtzació de les polítiques socials al si de la Generalitat Valenciana i dels ajuntaments, desenvolupant una nova Carta de Drets Fonamentals per a garantir l’educació, sanitat, habitatge, igualtat de gènere, justícia per a totes les persones en un espai comú en el qual es garantisquen tots els drets socials de les persones, sense excepció.

Així s’aposta per legislar per a garantir la qualitat dels serveis social, a partir del reconeixement i l’estricte compliment dels principis dels serveis públics: universalitat, continuïtat, transparència, qualitat, eficàcia econòmica i social, participació i control públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa