Diari La Veu del País Valencià
Un grup de l’ONG IAE es desplaça a Nepal per ajudar en el terratrèmol

RedactaVeu / València.

Després d’un dia intens i ple de gestions el grup especial de localització i rescat de l’ONG IAE es desplaça a prestar ajuda a Nepal. L’eixida s’ha produït 23 hores després del terratrèmol, sent el primer grup de l’Estat espanyol que eix cap a la zona afectada.

El grup el formen 9 persones. Guies canins, rescatadores i sanitaris, amb 4 gossos especialment preparats.

El terratrèmol es va produir ahir a les 06.11 GMT de 7.9 en l’escala de Richter, amb epicentre entre la capital Kàtmandu i Pokhara segona ciutat més gran del país i els seus més de 20 rèpliques que encara se segueixen produint han generat quantiosos danys materials i víctimes. Segons fonts oficials ja van comptabilitzades unes 2.000 víctimes, i van en augment.

Els voluntaris de IAE compten amb una gran experiència en aquest tipus de catàstrofes, prestant la seua ajuda en nombrosos terratrèmols, sent un equip autosuficient de localització canina, rescat i assistència sanitària.

L’arribada del primer grup està prevista per a demà dilluns al migdia a Kàtmandu i està activat i preparat per a eixir un segon equip, a l’espera de més informació.

Qualsevol col·laboració és necessària en aquests moments, doncs el cost de la intervenció és molt elevat. Per a fer un donatiu a l’ONG, pots ingressar la quantitat que decidisques en el número de compte:

Banc Santander ANAVEN: ÉS56 0030 3053 2100 0014 4271

Gràcies, tots els qui col·laborem estem ajudant els nepalesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa