Diari La Veu del País Valencià
Podemos posa de cap per avall Fabra, Barberá i Rus amb motiu del 25 d’abril
RedactaVeu / València

Podemos va escenificar un acte simbòlic en la celebració del 25 d’Abril amb la ciutadania, en el qual ha posat de cap per avall una fotografia en la qual es mostra el president de la Generalitat, Alberto Fabra, el de la Diputació, Alfonso Rus, i l’alcaldessa de València, Rita Barberá, “per a evidenciar el dany que aqueixos dirigents han fet al País Valencià amb la seua política de corrupció i balafiament”.

La iniciativa remet al quadre del rei Felipe V que penja de cap per avall al Museu de l’Almodí de Xàtiva, precisament el bressol polític de Rus, que roman en aquesta posició per a recordar la crema de la ciutat per ordre del monarca.

La formació va celebrar ahir el Dia de les Corts Valencianes amb un acte obert a tota la societat, en el llit del riu, amb el seu candidat a la presidència de la Generalitat, Antonio Montiel, a la disposició de la ciutadania per a respondre a totes les preguntes que es formularen. Es tractava de “ressaltar la importància del parlament valencià i la necessitat d’una altra manera de fer política, que incloga, atenga i rendisca comptes a la gent”.

En aquest sentit, Podemos destaca la fotografia de dues realitats polítiques oposades: “d’una banda un govern atrinxerat en les institucions que es resisteix a reconèixer el moment d’esgotament de la seua capacitat per a defensar els valencians i valencianes, celebrant un acte juntament amb els partits de l’oposició en la seua bombolla, desconnectats de la ciutadania, i per un altre, tota una voluntat ciutadana de canvi democràtic que ja s’expressa fora del parlament i una proposta política de canvi amb els peus al carrer i sense por a sotmetre’s a les preguntes i rendir comptes a la ciutadania”.

Antonio Montiel va afirmar, en l’acte celebrat en el llit del riu, a escassos metres de les Corts, que “molt prop d’ací, els polítics professionals celebren el Dia de les Corts en una recepció privada, amb invitació. Nosaltres ho celebrem al carrer amb la gent i el 25 d’abril de l’any que ve també vindrem al carrer a celebrar-ho. No som un partit convencional, som la gent que per un temps abandona els seus projectes personals per a servir a la gent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa