Diari La Veu del País Valencià
Blanco: ‘Quan es coneguen les gravacions, caurà Rus i el PP’
RedactaVeu / EP / València

El candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat, Ignacio Blanco, ha exigit aquest dilluns al cap del Consell i president del PPCV, Alberto Fabra, que destituïsca el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, perquè ha advertit que si es coneix el contingut de les gravacions que han adjuntat a la denúncia que van presentar per una possible trama de corrupció en Imelsa “caurà Rus però caurà també el PP”.

Sobre aquest tema, ha assenyalat, en la porta de la Ciutat de la Justícia, on ha anat juntament amb la diputada en la corporació, Rosa Pérez Garijo, a acompanyar a l’assessor en la institució provincial que declara com a testimoni en el cas del presumpte registre del despatx d’EUPV per part d’una diputada del PP, que si no lleva Rus del Govern de la institució, del Govern de Xàtiva i de les llistes electorals “ passarà tota la campanya tremolant”.

“És temps de neteja”

Per açò, ha recalcat que ha de “retirar a Rus i emprendre una acció de neteja contundent en el seu propi partit” perquè Fabra “no sap fins on s’estén aquesta trama”, però li ha recordat que “és per a preocupar-se i molt” i “per a estar tremolant” per les possibles responsabilitats penals.

Blanco, prèviament en una roda de premsa, ha explicat que “és temps de neteja” i per açò el passat 30 de juliol van denunciar davant Fiscalia Anticorrupció “aquesta trama mafiosa” de la Diputació de València “en la qual el senyor Rus és el personatge més destacat però no és l’únic”.

“No solament són gravacions”

Així, ha assenyalat que aquesta presumpta trama de corrupció “només ha deixat veure una petita part del que suposarà la denúncia d’EUPV, que no solament són enregistraments sinó també documentació de la relació entre determinades empreses i determinades administracions públiques, tant de la Diputació de València com ajuntaments governats pel PP i especialment per persones molt properes al senyor Alfonso Rus”. “La trama va molt més enllà d’Imelsa i del senyor Marcos Benavent” -l’exgerent i mà dreta de Rus-, ha advertit.

“Fabra hauria de saber que Rus està sentenciat pel que se sabrà més tard o més prompte, per les gravacions i pel que hi ha en les relacions empresarials entre ell i d’altres persones reunides amb contractes públics de la Diputació de València, d’empreses de la Diputació i d’ajuntaments del PP. No té escapatòria política i esperem que tampoc judicial”, ha recalcat Blanco.

En aqueix sentit, ha indicat que si Fabra no retira ara a Rus, “ho pagarà en les urnes, amb el seu descrèdit i amb el rebuig de la ciutadania a uns polítics del PP que han demostrat que creuen en el públic únicament en funció dels seus interessos i han estat esprement els nostres recursos d’una manera miserable”.

Així mateix, ha comentat que la reacció de Rus és “la que esperàvem, negar-ho tot” i que encara que “s’obstine a dir que és innocent i que ha gestionat de manera honesta, les evidències palmàries demostren tot el contrari”. “Quan se sàpiga el que hi ha ací, molta gent tremolarà i faran riure les paraules de Rus”, ha assenyalat.

Blanco ha apuntat que “el que ens sorprèn és que hi haja gent com l’alcaldessa de València, Rita Barberá, que segueix defensant Rus” i ha enlletgit a Fabra que “no s’atrevisca a prendre mesures quan les evidències estan a dos centímetres de la seua cara”. És més, ha assenyalat que “sembla ser que feia mesos que Fabra coneixia que hi havia gravacions que podien incriminar Alfonso Rus en comportaments delictius de moltíssima gravetat política i penal i no ha fet res, ha anat a abraçar-se a ell i a proclamar-lo candidat”. “Ens sembla una actuació pusil•lànime, covarda, còmplice i vergonyosa i esperem que s’alce el secret de sumari perquè es conega tot i cadascun quede en el seu lloc”, ha postil•lat.

Per la seua banda, la diputada Rosa Pérez ha recordat que en el seu moment ja va advertir que la denúncia que van presentar el passat 30 de juliol “abastava molt més que Imelsa” i ha advertit que aquestes gravacions adjuntes són “molt compromeses” de gent “molt rellevant” encara que no ha pogut concretar més perquè el cas està en secret de sumari.

Preguntada per si entre aquests enregistraments inclou un alt càrrec del PP comptant bitllets ha replicat: “No puc parlar sobre açò perquè està baix secret. Cal ser respectuós amb la Justícia, està declarat el secret del sumari i açò preval abans de res”, ha recalcat.

“Ens hem sentit controlats”

Finalment, Pérez Garijo, ha assegurat que “ens hem sentit controlats, especialment des que vam començar a denunciar presumptes casos de corrupció, i inclús ens hem vist obligats a treballar aquestes investigacions fora dels nostres despatxos, evitant l’ús de la xarxa interna de la Diputació o els correus corporatius”. Pérez Garijo ha realitzat aquestes declaracions a la porta de la Ciutat de la Justícia, instants abans de la declaració com a testimoni de l’assessor d’EUPV en la Diputació de València, José Manuel Sanz, que va sorprendre a la diputada provincial del PP, Carlota Navarro, presumptament regirant el despatx de la formació d’esquerres en la institució provincial.

Comparteix

Icona de pantalla completa