EUPV denuncia la prevaricació de Barberá per permetre la degradació del Cabanyal

Amadeu Sanchis presenta la denúncia perquè l'ajuntament ha paralitzat la concessió de llicències de rehabilitació en el barri sense base legal
27 abril 2015 01:00h

RedactaVeu / EP / València.

El grup municipal d'EUPV ha presentat aquest dilluns un escrit davant Fiscalia a qui demana que investigue si l'equip de Govern de Rita Barberá va cometre un delicte de prevaricació per haver denegat llicències en el barri valencià del Cabanyal en els últims cinc anys, ja que "el desbloqueig" d'aquesta situació acordat divendres passat demostra que aquesta negativa era "únicament pel capritx" de l'alcaldessa.

Sobre aquest tema, el candidat d'EUPV a l'alcaldia, Amadeu Sanchis, acompanyat per Rosa Albert, després que divendres passat la Junta de Govern Local acordara el desbloqueig en la concessió de llicències en el Cabanyal.

Així, ha explicat que ja existia un informe d'Advocacia de l'Estat de 2010 en el qual es defensaven les concessions de llicències en entendre que l'ordre del Ministeri de Cultura que va suspendre en 2009 el Pepri original aprovat en solitari pel PP "en cap moment parava aquesta possibilitat".

No obstant açò, l'Ajuntament rebutjava concedir aquestes llicències i, fins i tot, el llavors vicealcalde, Alfonso Grau, en resposta a una moció va argumentar que "no concedien llicències perquè l'ordre del ministeri ho impossibilitava"

Per açò, ha apuntat que aquest canvi de criteri "només respon a un interès electoral del PP per a evitar que les concessió de llicències siga una de les primeres mesures que adopte el nou govern municipal" ja que "no hi ha hagut cap tipus de canvi en l'ordre del ministeri".

Sobre aquest tema, ha insistit que "l'únic interès de Barberá és estrictament electoral perquè sap que la resta de partits ja hem acordat que estem a favor de concedir llicències". "Ara es tracta de posar-se una medalla però és una prevaricació perquè evidencia que tots aquests anys en els quals s'han negat a concedir llicències era únicament pel capritx de Barberá", ha postil·lat.
next