Diari La Veu del País Valencià
Gran activitat a la Fira del Llibre de València

RedactaVeu / València.

“Erri De Luca ho centra i concentra tot, des de la paraula contrariada, en aquest pamflet rebel. La paraula oposada, el mot antagònic, l’antítesi imprescindible. I la decència comuna sencera. Necessària. I urgent. Avui més que mai.” escriu David Fernández al pròleg de La paraula contrària.

El periodista, activista i candidat per la CUP a la presidència del Parlament de Catalunya, David Fernández, no va poder acudir a la presentació del llibre en què ha col·laborat, però en el seu lloc, Xavi Sarrià i Dario Riccobono, s’encarregaren de presentar l’edició de Sembra Llibres del llibre d’Erri de Luca La paraula contrària.

“De Luca no és sols un gran pensador, té una de les trajectòries més curioses i interessants del panorama narratiu actual”, confessà Sarrià admirador, amb raó, de l’escriptor italià. Considerat un dels millors escriptors europeus de l’actualitat s’enfronta a una pena de presó per haver defensat el sabotatge de la construcció d’un tren d’alta velocitat a Itàlia. Lluny d’autocensurar-se, assegura a la portada del seu llibre: “Seré processat per exercir el meu dret a la paraula contrària. Si l’opinió és un delicte, no deixaré de cometre’l”.

La paraula contrària a més d’un manifest en defensa de la llibertat d’opinió, és una reflexió sobre l’intens lligam entre la cultura i la lluita social”, diu Sarrià.

Primer llibre en valencià sobre l’oratge i el clima

D’altra banda, tres professionals de la meteorologia presentaren a la Fira del Llibre de València No dispareu al meteoròleg (Jordi Maura editor), el primer llibre que aborda, en valencià, el món de l’oratge, el clima i els episodis meteorològics més característics del nostre entorn.

Els autors són Victòria Rosselló, Vicent Gómez i Joan Carles Fortea, tots tres amb una llarga trajectòria en la divulgació del temps en la radiotelevisió pública valenciana, sobretot en els informatius de Canal 9.

La ciutat de la memòria

Per la seua banda, Santiago Álvarez, de Múrcia, amb una gran experiència musical i animador de València Negra, va presentar a la Fira la seua primera novel·la, La ciudad de la memoria.

La ciudad de la memoria és València, una ciutat on l’autor començà a viure l’any 2001, que posseeix el segon nucli antic d’Europa en extensió i “que és una ciutat que es troba molt ancorada en el passat”, segons Álvarez. La ciudad de la memoria està construïda segons els codis de la novel·la i el cinema negre clàssic però amb tocs de comèdia.

Comparteix

Icona de pantalla completa