Diari La Veu del País Valencià
AVAESEN busca empreses per a un projecte europeu d’impuls a la bioenergia
Europa Press / València

El pressupost d’aquest projecte s’emmarca en el Programa d’Energia per a Europa 2013 i té una dotació total de 75 milions d’euros. Segons Bianca Dragomir, responsable de projectes de l’associació, “el sector de la bioenergia troba nombrosos obstacles financers per a desenvolupar-se a l’àrea mediterrània”.

L’objectiu de la iniciativa és “informar i donar visibilitat a tots els projectes desenvolupats amb la finalitat que els inversors tinguen en compte la bioenergia com a producte rendible”. “Es tracta de conscienciar els inversors mediterranis de la rendibilitat que poden obtenir en projectes de bioenergia”, ha incidit. Per a materialitzar aquesta iniciativa, AVAESEN busca empreses valencianes i institucions que vulguen unir-se a aquesta idea de difusió a través de les seues iniciatives empresarials.

Alhora, se suma a una segona iniciativa europea que té com a objectiu la creació d’un segell que acredite els edificis energèticament eficients. En aquest projecte ja han confirmat la seua participació empreses italianes i la Universitat Politècnica de Milà. L’entitat espera que s’incorporen, sobretot, les administracions públiques “com a referents d’eficiència energètica i que lideren l’obtenció dels esmentats segells”. El projecte definirà els paràmetres que han de seguir els edificis per a obtenir aquest segell i la seua acreditació europea provindrà de la pròpia Comissió Europea.

Bianca Dragomir considera que la participació d’empreses valencianes en aquests projectes “suposa una oportunitat d’accedir a fons europeus i a projectes transnacionals que els permeten, alhora, accedir a altres mercats. La visibilitat dels projectes europeus els dóna eines per a incrementar el seu negoci a Europa”, ha assenyalat.

Descubriendo la Bioenergia

Comparteix

Icona de pantalla completa