Diari La Veu del País Valencià
Evacuat per un incendi un ferri de la ruta Palma-València
RedactaVeu / EP / Palma de Mallorca

Efectius de Salvament Marítim han evacuat els 157 passatgers, del buc Sorrento, operat per la companyia Trasmediterránea-Acciona que s’ha calat foc aquest dimarts a la vesprada en la part de babord.

Els passatgers d’aquest ferri, que feia la ruta entre Palma i València, es troben fora de perill i han sigut evacuats amb bots salvavides. Seran traslladats a Palma pel buc Puglia de Baleària.

Segons han informat fonts d’aquesta companyia, a part del Puglia, que es trobava a Eivissa, ha acudit el Visemar, que feia la mateixa ruta que el vaixell accidentat i ha tornat enrere per a ajudar.

Des del Ministeri de Foment han precisat que el Sorrento, de la companyia Atlantica CSPA Di Navigazione, ha sol•licitat a les 13.50 hores assistència al Centre de Coordinació de Salvament Marítim (CCS) a Palma ja que patia un incendi a bord quan es trobava a 15 milles a l’Oest-sud-oest de l’illa de Dragonera i a 17 de Mallorca.

Ruta del Sorrento fins al moment de l’incendi.

El CCS Palma ha mobilitzat el buc de salvament Marta Mata, el buc Sar Mesana, la Guardamar Caliope i la Salvamar Acrux, l’helicòpter Helimer 213, i dues embarcacions i un helicòpter de la Guàrdia Civil.

A més, s’han localitzat els vaixells de passatge Puglia i Visemar, i se’ls ha instruït perquè acudiren al lloc del sinistre a prestar assistència al Sorrento.

Imatge del buc Sorrento durant l’incendi. Foto: El Mundo.

Encara que en un primer moment el capità del buc no ha estimat necessària l’evacuació, finalment i davant la intensitat de l’incendi, no ha pogut ser controlat pels mitjans de bord, han decidit evacuar la totalitat de passatgers i tripulació en els bots salvavides des del costat d’estribord.

El ferri Puglia ha actuat com a coordinador del rescat i en ell s’han embarcat 143 persones. La tripulació d’aquest buc ha atès a tot el passatge, que a les 17.45 hores ha posat rumb al port de Palma on està previst que desembarquen, segons fonts de la companyia Balearia.

L’incendi deixa en terra a València uns 900 Erasmus que viatjaven a Eivissa

L’incendi del ferri en la ruta entre Palma i València que s’ha produït en aigües mallorquines, ha deixat en terra uns 900 estudiants Erasmus que viatjaven en la vesprada nit d’aquest dimarts des de València fins a Eivissa, segons han informat a EP fonts del Port de València. Així, estan sent reubicats per la companyia Transmediterránea.

Concretament, uns 600 joves es desplaçaran fins a l’illa en el buc que, normalment, cobreix el servei entre València i Palma però que “desviarà la seua ruta per a deixar els estudiants a Eivissa”. Mentre, la resta seran traslladats en autobús fins a Dénia, “on podran agafar un ferri” fins a l’illa. Així mateix, aquestes fonts han assegurat que “encara s’està intentant tancar la reubicació de tots els estudiants”.

Foto: Diario de Ibiza.

Comparteix

Icona de pantalla completa