Diari La Veu del País Valencià
Greenpeace demana que s’evite l’enfonsament del ferri

RedactaVeu / ACN / València / Barcelona.

Greenpeace ha demanat que es posen tots els mitjans disponibles per sufocar el foc del ferri Sorrento, que aquest passat dimarts s’ha incendiat en alta mar a 17 milles de la costa de Mallorca amb 152 passatgers a bord que han hagut de ser evacuats. Els passatgers d’aquest ferri, que feia la ruta entre Palma i València, es troben fora de perill i van haver de ser evacuats amb bots salvavides i traslladats a Palma pel buc Puglia, de Baleària. Dels cinc membres de la tripulació, tres van resultar ferits mentre tractaven d’apagar el foc i van ser traslladats a l’hospital en helicòpter. Un d’ells es troba en estat greu.

L’entitat ecologista reclama a les autoritats que facen el possible perquè el vaixell no s’enfonse i recorden que el succés s’ha produït en una zona pròxima a les aigües del ponent de Mallorca, “d’alta riquesa mediambiental”.

L’ONG recorda que el Sorrento és un buc de 186 metros d’eslora que a banda de passatgers pot dur fins 150 vehicles i diversos contenidors, pel que la càrrega “potencialment contaminant” podria augmentar.

Segons Greenpeace, l’any 2007 un altre buc similar, el Don Pedro, de 156 metres d’eslora, es va enfonsar davant la bocana del port d’Eivissa amb diversos contenidors de bateries i altres residus perillosos. Per això ha reclamat conèixer “de manera immediata” la càrrega del buc i la quantitat de combustible que duia per avaluar si hi pot haver substàncies contaminants.

Dos ferits lleus i un greu

El Sorrento va partir del port de Palma a les 11.50 amb 152 persones a bord. Unes dues hores i mitja després, es va declarar un incendi en el garatge de la coberta número 4 per causes que es desconeixen. El foc es va estendre ràpidament per l’embarcació.

El buc Sorrento és de bandera italiana propietat de la companyia CSPA di Navigazione, encara que operat per Acciona Trasmediterrània, que cobreix la ruta Palma-València. Les persones que viatjaven a bord van haver de ser rescatades, es té constància de dos ferits lleus per fum i altre greu.

Encara que en un primer moment el capità del buc no va estimar necessària l’evacuació, finalment i davant la intensitat de l’incendi, no va poder ser controlat pels mitjans de bord i decidiren evacuar la totalitat de passatgers i tripulació en els bots salvavides.

Bucs de Salvament Marítim tracten ara d’evitar que el ferri, que ha patit danys importants, s’enfonse com a conseqüència de les flames. Les causes de l’incendi del ferri Palma-València estan en recerca.

Comparteix

Icona de pantalla completa