Diari La Veu del País Valencià
Podem: ‘Qui està mossegant els valencians és el PP’
RedactaVeu / València

Els insults, ha remarcat Podem, estan inscrits en un exercici d’atrinxerament dels corruptes en les institucions i ha advertit que “mossegar és deixar a més de 13.000 famílies sense ajudes en la dependència, malgrat tenir-les ja aprovades”, al mateix temps que l’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, està empresonat per robar 700.000€ als valencians.

Podem ha insistit que els dirigents del PP semblen tenir una “voracitat desmesurada en l’espoli de les institucions” i ha destacat que “desallotjar-los de la Generalitat és una qüestió d’emergència democràtica”.

La corrupció del PP, ha explicat Podem, “està acabant amb el millor del sembrat per les nostres generacions passades, que es van deixar l’esquena perquè els seus fills i néts visqueren millor que ells, construint una sanitat i educació públiques de qualitat i un sistema del benestar que els populars s’han encarregat de desmantellar en els seus anys al capdavant del govern”.

Així, Podem ha insistit que impugna “la corrupció com a sistema de govern; el robatori de les institucions per part d’una minoria”, i ha agregat que “la corrupció és el 3 en 1 d’aquesta forma de govern”. En el mateix sentit, ha assenyalat que “és la corrupció i la posada en mans privades de les institucions el que ha permès que les elits es desentenguen de la ciutadania. Volem recuperar el que ens han llevat i, al temps, oferir un projecte d’ampliació democràtica”.

Podem ha esmentat que els casos Gürtel, Imelsa, Brugal, Cooperació, Nóos, Fitur, Terra Mítica, Canal 9 o Ivex “revelen un sistema de corrupció generalitzada” que ha saquejat, com va dir en un lapsus la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, les arques de les institucions. I mentre, molts valencians “perdien les seues ocupacions, veien com es deteriorava l’educació, la sanitat i els serveis socials, eren desnonats dels seus habitatges o perdien els seus estalvis enganyats pels bancs”.

Així mateix, ha recordat l’existència de més de 100 dirigents del PP, alts càrrecs i ex responsables a ajuntaments, diputacions, empreses públiques, fundacions i conselleries que estan imputats acusats de delictes com prevaricació, suborn, tràfic d’influències, malversació, falsedat documental, frau fiscal, blanqueig de capitals, apropiació indeguda o delicte electoral.

Com a casos paradigmàtics ha destacat el de l’exconseller de Cooperació, Rafael Blasco condemnat a huit anys de presó i vint d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic per apropiar-se de fons destinats a programes de cooperació, així com la desena d’exconsellers dels successius governs autonòmics populars que estan imputats per corrupció, entre ells Vicente Rambla, Milagrosa Martínez, Angélica Such, Alicia de Miguel, Manuel Cervera, Rafael Blasco, Luis Fernando Cartagena, José Joaquín Ripoll i José Luis Olivas.

Comparteix

Icona de pantalla completa