Diari La Veu del País Valencià
Intensa segona jornada del grup de rescat valencià a Nepal

RedactaVeu / València / Katmandú

Malauradament el grup de rescat valencià de l’ONG Intervenció, Ajuda i Emergències encara no ha aconseguit rescatar cap persona amb vida dels enderrocs, però aquesta circumstància no impedeix que els seus nous voluntaris integrants posen tot el que cal i més per tal d’aconseguir-ho.

La segona jornada de treball de l’operatiu va començar a les 7.00 hora local amb la reunió convocada pel General al comandament del contingent d’intervenció. Després de l’assignació de zones de treball, al Grup Especial de Localització i Rescat de l’ONG IAE se li va assignar transport, sent els militars els qui guien el Grup entre els edificis de Kàtmandu.

Segons el GELR1, les autoritats “volen accelerar les operacions per poder recórrer a la maquinària pesada”, per la qual cosa el grup de voluntaris valencià “està emprant els equips canins i els mitjans electrònics que han desplaçat a Nepal -geoestereófon i minicàmara) per a reconèixer els edificis i descartar vida sota els enderrocs, o bé procedir al rescat en cas de localitzar-la. Una vegada comprovats els edificis, entra la maquinària pesada per a la retirada d’enderrocs.

Durant els treballs duts a terme durant la segona jornada de treball, es van registrar diverses rèpliques, però, afortunadament, la seua intensitat no ha sigut alta i el perill per al Grup no ha sigut excessiu. S’han revisat edificis de molt diferents materials, des de construccions de tova, molt rudimentaris, que fan molt complicada l’existència de buits de supervivència, fins a edificis de formigó armat l’ensulsiada del qual sí crea aquests buits, necessaris per a comptar amb possibilitats de sobreviure.

El grup de rescat de l’ONG amb seu central a Algemesí (Ribera Alta), considera una “ bona notícia” que les autoritats estiguen permetent la revisió d’aquests edificis abans de l’actuació de la maquinària pesada, doncs aquesta redueix a zero la possibilitat de trobar supervivents. “Desafortunadament i malgrat la bona disposició de les autoritats, el nostre Grup encara no ha pogut trobar vida entre els enderrocs”, es lamenta l’operatiu.

Petició d’assignació de zones de treball fora de la capital

El comandament del Grup Especial de Localització i Rescat de l’ONG IAE està intentant que les autoritats assignen zones de treball en llocs fora de la capital on encara no s’ha pogut enviar ajuda, però de moment el comandament del contingent d’emergència “es resisteix a donar-ho”.

Cal apuntar que aquesta intervenció de l’ONG IAE està sent possible gràcies al Conveni de Col•laboració signat amb la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana

En aquest enllaç podeu escoltar les declaracions del Cap del Grup d’Especial de Localització i Rescat d’IAE, des de Nepal.

Per a col•laborar amb la intervenció valenciana a Nepal, l’ONG ha posat a disposició dels ciutadans aquest número de compte: Banc Santander. Compte Nacional ANAVEN: ÉS56 0030 3053 2100 0014 4271. Podeu fer una donació clicant ací (targeta de crèdit/PayPal).

Comparteix

Icona de pantalla completa