Diari La Veu del País Valencià
Peris presenta la ‘candidatura del canvi’ per a retornar la dignitat a València
RedactaVeu / València

L’alcaldable de València en Comú ha presentat la llista que finalment concorrerà a les eleccions municipals com a resultat d’un treball intens desenvolupat al llarg dels últims mesos.

“Som una plataforma nova, però amb l’experiència dels seus components”, ha subratllat Peris. I ha definit València en Comú com una proposta política innovadora, “un espai on gent comuna, amb diferents perfils, s’ha unit per a treballar per la seua ciutat”. “Som la gent dels barris que posa aquest projecte al servei de les persones”, ha destacat Peris, que ha incidit també en el paper desenvolupat pels cercles de Podem.

Els tres eixos del programa: regeneració democràtica, drets i participació ciutadana

El programa de València en Comú s’articula entorn de tres grans eixos: regeneració democràtica, drets i participació ciutadana. Sobre el primer, l’alcaldable de la plataforma municipalista ha manifestat que volen “posar l’interès públic en el centre de la seua actuació, amb la finalitat de retornar la dignitat” a les institucions valencianes. “La situació de descrèdit a la qual ha arribat València és inacceptable”, ha afirmat de forma taxativa Peris.

Quant a l’eix dels drets, el candidat a l’alcaldia per València en Comú haalertat sobre la situació “d’emergència social” que viu la ciutat, motivada per l’increment de la pobresa. “Enfront de la ciutat de l’especulació, plantegem la ciutat dels drets”, en la qual es garantisca l’accés de totes les persones a un habitatge, educació, sanitat i una renda mínima, ha assegurat Peris, que ha incidit que “cal retornar la dignitat tant a les institucions com a les persones”.

El pla de xoc que ha preparat València en Comú inclou 30 mesures, entre elles una renda mínima municipal, el cost de la qual està quantificat en uns 40 milions d’euros. Finalment, Peris ha exposat l’eix de la participació ciutadana com el qual distingeix a València en Comú d’altres opcions polítiques.

“Venim a fer política d’una altra manera. Política és escoltar les entitats, les persones; superar els límits de la democràcia representativa per a aconseguir que la gent entre en el govern de la ciutat”, ha explicat l’alcaldable de la plataforma municipalista.

En la roda de premsa de presentació de la candidatura han intervingut també María Oliver i Roberto Jaramillo, nombres dos i tres de la candidatura de València en Comú, respectivament.

Comparteix

Icona de pantalla completa