Diari La Veu del País Valencià
El TC admet el recurs d’inconstitucionalitat del PSOE contra el copagament al País Valencià

ACN / València.

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit aquest dimecres el recurs d’inconstitucionalitat presentat per 50 diputats del grup parlamentari socialista al Congrés contra la taxa de copagament que aplica la Generalitat Valenciana als serveis socials.

Segons que han confirmat fonts del grup parlamentari, el TC ha admès el recurs, presentat contra els articles 35 i 44 de la llei de mesures fiscals. El Constitucional ordena donar trasllat de la demanda i dels documents presentats al Congrés, al Senat, al govern espanyol, a la Generalitat Valenciana i a les Corts Valencianes perquè en un termini de 15 dies puguen personar-se en el procés i formular al·legacions.

En el moment de la presentació, el secretari general del PSPV-PSOE i candidat a la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, assenyalava als mitjans que confiava que el TC acceptara a tràmit el recurs contra una mesura que qualificava com “indecent” i que “pretén laminar els drets bàsics dels ciutadans”.

En la seua opinió, el Constitucional havia de posar un “dic contra la desigualtat, la injustícia i els principis bàsics de la ciutadania”.

Comparteix

Icona de pantalla completa