Diari La Veu del País Valencià
Al·legacions al Parc Valltorta-Gassulla perquè contemple els beneficis de l’activitat agrària
RedactaVeu / València

La Unió i els agricultors i ramaders afectats no estan en contra de la creació d’un Parc Cultural però intenten en les seues al·legacions que les activitats agrícoles i ramaderes no vegen entorpides la seua labor en la zona ja que “serveixen per a mantenir el parc i a més fan que la població no abandone els municipis a la recerca de treball cap a altres llocs”.

Aquest Parc, dependent de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, es troba situat en els termes municipals d’Ares del Maestrat, Morella, Catí, Tirig, Coves de Vinromà, Albocàsser, Vilar de Canes i Benassal; tots ells de les comarques del Maestrat, els Ports i la Plana Alta.

La Unió demana en les seues al·legacions que s’incloga la ramaderia intensiva com un ús permès dins de l’àrea de l’entorn, ja que aquelles explotacions ja existents en l’actualitat no tenen un altre mitjà de vida per a moltes famílies de la zona. En el Parc es permetrien en principi únicament les tasques agrícoles tradicionals i la ramaderia extensiva.

També sol·licita en les seues al·legacions que s’excloga de les prohibicions l’emmagatzematge a l’aire lliure dels subproductes procedents de les activitats agrícoles i ramaderes que ja compleixen escrupolosament amb les normes establides per les diferents Conselleries competents en aquesta matèria i conformement a la legislació vigent.

Comparteix

Icona de pantalla completa