Diari La Veu del País Valencià
Un equip valencià crea un innovador ‘snack’ fet de microalgues
RedactaVeu / València

VeggieBo ha sigut ideat per les alumnes del grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UPV Wibke Barke, Bàrbara Gascó, Irene Fernán Lara i Teresa Picó, juntament amb Andrea Fernández, de l’Escola d’empresa. Totes elles han treballat sota la coordinació dels professors i investigadors de la UPV Purificació García, Javier Martínez i Mª Jesús Pagán. Després del seu triomf en la fase estatal, l’equip de la UPV representarà l’Estat espanyol en Ecotrophelia Europa 2015, que se celebrarà la pròxima tardor a Itàlia, en el marc de l’Expo de Milà.

El seu ingredient diferencial, natural i procedent del mar

“Veggiebo compleix amb les tendències actuals més importants per als consumidors, ja que és fàcil d’elaborar i transportar i, a més, molt sa. El seu ingredient diferencial és natural, procedent del mar, i les seues propietats funcionals no s’aconsegueixen de manera convencional”, destaquen les seues creadores.

Imatge del grup dalumnes del grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UPV i de l’Escola d’empresa guardonades. Foto UPV.

Segons Purificació García, investigadora del grup CUINA de la UPV, és cada vegada major la demanda d’aliments funcionals que, a part de contenir l’energia i nutrients necessaris per a seguir una dieta equilibrada, ajuden l’organisme a funcionar millor i contribueixen a reduir el risc de patir determinades malalties.

Per la seua banda, Martínez Monzó assenyala que les microalgues són, “actualment, un dels nous aliments amb més potencial de mercat a causa de les seues nombroses propietats”. Així, VeggieBo ofereix una aportació extra d’elements beneficiosos que contribueixen a la prevenció del risc de patir malalties molt comunes a tota la població, com són el colesterol i la arterioesclerosis.

Entre les propietats de les microalgues, l’equip de la UPV afig que destaquen pel seu contingut en proteïnes d’alt valor biològic, així com de vitamines i minerals que ajuden a l’equilibri d’oligoelements, pigments antioxidants i àcids grassos omega 3, 6 i 9.

Veggiebo és un ‘snack’ essencial, fàcil, ràpid d’elaborar i molt saludable, segons les seues creadores.

El Forn Sant Bartolomé, col•laborador

El projecte compta a més amb la participació de l’Institut Tecnològic de Canàries (ITC), com a subministrador de les microalgues, Food Design (spin off de la UPV) com a promotora de l’equip, i Jesús Machí (Forn Sant Bartolomé), forner tradicional de València, qui ha oferit a l’equip de la UPV la seua valuosa experiència en el sector i la visió professional que els ha permès guanyar el premi.

Per a cuinar a casa, en l’oficina o en la universitat

El producte desenvolupat per l’equip de la UPV es pot cuinar tant a casa com en l’oficina o la universitat. “Solament necessitem aigua, una cullera i un recipient per a barrejar VeggieBo. Una vegada tenim la massa homogènia, es posa en el microones i, en un minut, tindrem llest el nostre innovador, saborós i saludable brioix”, apunten les creadores.

A més del brioix, amb el preparat en pols VeggieBo poden elaborar-se altres productes per a tots els gustos i tendències dels futurs compradors. Així, l’equip de la UPV ha desenvolupat també Celibo, un preparat en pols de brioix amb microalgues sense gluten, i SweetBo, la línia dolça del VeggieBo.

Comparteix

Icona de pantalla completa