Diari La Veu del País Valencià
L’oposició demana la reprovació de Cotino
EFE / València

La proposta de l’oposició, que es plantejarà en la pròxima junta de portaveus, ha sorgit arran de la sessió de control al president de la Generalitat, Alberto Fabra, en la qual el Consell no ha respost a una pregunta d’EU, la qual cosa segons el parer d’aquests grups suposa un incompliment del reglament de la cambra.

En concret, el diputat d’Esquerra Unida Ignacio Blanco ha preguntat si el Consell “s’atrevirà” a personar-se com a acusació particular en la peça separada del cas Gürtel que investiga l’adjudicació a l’empresa Teconsa de la retransmissió de la visita del Papa a València el 2006, o “li tenen por” al exdirector de RTVV Pedro García, imputat en el cas.

El vicepresident del Consell, José Císcar, ha assenyalat que la pregunta no tenia “res a vore” amb la formulada per la portaveu del grup a Fabra, referida a la situació de RTVV, i “per tant no hi ha res que contestar”. Blanco ha demanat la paraula per a denunciar que amb la seua negativa Císcar incomplia el reglament de la cambra, però Cotino ha decidit continuar amb l’ordre del dia de ple. Per això, el diputat d’EU ha afirmat: “Quina vergonya de president que tenim”, cosa que ha fet que Cotino el cridara a l’ordre.

Císcar (d), Fabra i Morera.

La portaveu d’Esquerra Unida, Marga Sanz, ha assenyalat als passadissos de Les Corts que la sessió de control ha sigut “una vergonya”, perquè ha posat de manifest “el menyspreu per la democràcia i el parlamentarisme” del Consell i de Fabra, on a més hi ha un “àrbitre que fa de part”. Ha assenyalat que Cotino “no actua per a aplicar el reglament, que s’incompleix amb la falta de resposta del Consell en una sessió de control degradada”, per la qual cosa en la pròxima junta de portaveus presentaran una iniciativa de reprovació a la forma d’actuar de Cotino i del propi president, perquè “no és possible que s’impedisca a l’oposició fiscalitzar el Consell”.



El portaveu socialista, Antonio Torres, ha ressaltat que cada dia és més evident que Cotino, qui hauria de garantir la ‘imparcialitat’, es comporta de forma partidista i no compleix amb la neutralitat que correspon a un president de la cambra, per la qual cosa l’ha instat a “guardar la imparcialitat”. El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha considerat que per part del Consell hi ha una devaluació en el dret de l’oposició al fet que l’executiu responga a les seues preguntes ‘consentida’ per Cotino, qui actua com a “jutge i part”, per la qual cosa s’han de prendre mesures sobre aquest tema.

Comparteix

Icona de pantalla completa