Diari La Veu del País Valencià
La Comissió sobre Imelsa portarà presumptes irregularitats al jutjat
Europa Press / València

Així mateix, no descarten sol·licitar la presència del gestor en aquella època, Marcos Benavent, imputat judicialment per malversació en despeses sense justificar, i del president de la institució, Alfonso Rus, encara que en aquest primer dia no han tractat sobre les compareixences.

No obstant açò, la legislació per a les comissions de recerca de la Diputació estableixen que les citacions personals de la corporació o de les seues empreses estan obligats a declarar, però no així els de fora, la presència dels quals és voluntària.

Sobre aquest tema, el vicepresident primer i portaveu del PP, Juan José Medina, ha assenyalat que “tots coneixen” les línies roges marcades pel president del PP valencià que es poden “compartir o no”, però ha assenyalat que Alberto Fabra, com qualsevol càrrec públic, haurà de “tenir constància” per a prendre una decisió sobre el futur de Rus i la decisió “no és tan exclusiva. No siguem tan presidencialistes, hi ha un comitè executiu i un comitè de garanties”.

“No descarreguem totes les responsabilitats en Fabra, hi ha uns òrgans i tots tenim dret al fet que es respecten els nostres drets com a ciutadans i militants”, ha recalcat, en ser preguntat per unes declaracions del president de la Generalitat en les quals apostava per no haver d’esperar a una imputació si hi ha indicis. Sobre aquest tema, Medina ha assenyalat: “ell sabrà perquè diu açò i ell sabrà què fa, però si u pot cessar algú per un titular, em sembla molt greu”.

“Regles del joc”

Aquesta Comissió Especial Informativa s’ha reunit aquest dijous per a acordar “les regles del joc” i els quatre grups amb representació en la institució -PP, PSPV, EUPV i Compromís- han eixit “satisfets” ja que encara que hi ha hagut alguna discussió sobre “matisos” s’ha arribat a “un consens molt ràpid”.

Sobre aquest tema, el president de la Comissió, el portaveu de Compromís, Emili Altur, ha explicat que la comissió es reunirà tots els dilluns a les 13.30 hores, excepte la setmana vinent que serà dimarts per a donar més temps a preparar la documentació pel pont de maig, i té com a termini màxim de treball, per imperatiu legal, 24 hores abans de la constitució de la nova corporació local. Tots confien que els done temps a elevar un informe de conclusions al ple.

L’objecte de la comissió, per mandat del ple de la Diputació, serà investigar les contractacions de l’empresa pública Imelsa en aquest període i els efectes “col·laterals” que puguen derivar-se. A més dels quatre portaveus, comptarà amb la participació del secretari de la Diputació, Vicente Boquera, com a secretari i assessor jurídic, i de l’interventor de la corporació en qualitat d’assessor econòmic.

Comparteix

Icona de pantalla completa