Diari La Veu del País Valencià
Pedro Sánchez acompanyarà els sindicats l’1 de Maig a València
RedactaVeu / València

“Així no eixim de la crisi, les persones primer”. Aquest és el lema amb el qual els sindicats UGT i CCOO PV celebren el primer de maig. Enguany, les organitzacions sindicals pretenen cridar l’atenció sobre les conseqüències negatives que les retallades han tingut i tenen sobre el poble valencià, molt castigat però alhora esperançat pel canvi radical de govern que les imminents eleccions del pròxim dia 24 poden comportar.

Aquest divendres se celebren manifestacions a Elx, a les 11 hores, a les 11:30 hores a Alacant, Castelló i València, on (estarà el secretari general del PSOE Pedro Sánchez). A Alcoi la manifestació tindrà lloc a 11:45 hores. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, participarà a València en la manifestació del Dia del Treball convocada pels sindicats, perquè “la Comunitat Valenciana és una terra que està patint molt l’assot de la desocupació i la precarietat laboral”.

Precisament, des de CCOO PV es subratlla que al País Valencià 600.000 persones no tenen ocupació com a conseqüència de les polítiques dels actuals governs i es recorda que enguany es reivindicaran els drets de les Treballadores de la Llar, i exigirà que el govern reconega d’una vegada el seu dret a ‘assegurança de desocupació.

La reivindicació d’enguany passa per exigir que s’acaben aquestes polítiques, es derogue la reforma laboral de 2012, que s’emprenga una reforma fiscal que grave més els qui més tenen i que implique la lluita contra el frau. Des d’UGT es recorda que enguany se celebra el 125 aniversari del primer 1 de maig, i fa una crida a la participació dels treballadors i els aturats perquè “és necessari que es visualitze el descontentament de la gent”.

Manifestacions al País Valencià

– Alacant: 11:30, IES Jorge Juan.

– Alcoi: 11:45, Albereda.

– Castelló: 11:30, Sant Lluis.

– Dénia: 12:00, Plaça Jaume I.

– Elx: 11:00, Plaça Barcelona.

– Elda: 11:00, Estació Autobusos de Petrer.

– Santa Pola: 11:00, Plaça Constitució.

– València: 11:30, Plaça Sant Agustí.

– Vinaròs: 11:00, Plaça Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa