Diari La Veu del País Valencià
L’amant de Picasso, el més venut en la Fira del Llibre
Redactaveu / València

L’amant de Picasso, d’Isabel-Clara Simó, és fins ara el llibre més venut en la caseta de Bromera de la Fira del Llibre de València. Es tracta d’una novel·la que ens acosta la figura de la gran amant del primer Picasso “amb una prosa elaborada i brillant i que ha captivat molts visitants durant el primer cap de setmana”, segons Bromera.

A més, entre els més venuts també trobem El finançament valencià, de la submissió al canvi necessari, de Vicent Cucarella, “un títol imprescindible”, que, d’una manera molt divulgativa i accessible per a tots els públics, aporta possibles línies d’actuació per a posar fi a la greu situació financera que ens ofega.

A més, molts lectors han demanat els títols següents: El retorn de l’Hongarès, d’Anna Moner, Premi Alfons el Magnànim de Novel·la, una obra trencadora, plena de misteris, que ens trasllada al París de finals del segle XIX; així com Aquell agost amb punt final, de Joanjo Garcia, una novel·la ‘crossover’ que manté la intriga i l’emoció fins al final, escrita per una de les veus emergents de la narrativa catalana, i també El metge del rei, de Joan Olivares, Premi Enric Valor de Novel·la, que recrea un moment clau de la nostra història a través de la mirada sàvia d’un dels protagonistes.

Un any més, el títol infantil de més èxit és Les princeses també es tiren pets, el divertidíssim àlbum il·lustrat d’Ilan Brenman.

Programació cap de setmana

Pel que fa l’últim cap de setmana de la fira hi ha “molt bones expectatives i amb moltes i variades activitats per a tots els públics”: Per començar, els més menuts tenen una cita doble divendres 1 de maig al matí. A la Sala d’Audiovisuals, Anna Ballester presenta el llibre 29 poemes per al dia i un per a la nit, de Carles Cano, il·lustrat per Paco Giménez, i just després, al Microespai, es presenta l’àlbum il·lustrat Més que llibres, de Josep Vicó. A més, també està prevista la presentació programada del volum El valencià de sempre, d’Eugeni Reig, amb la intervenció d’Emili Casanova, de l’AVL, i Abelard Saragossà, professor de la Universitat de València.

També hi ha programades activitats per al públic infantil i juvenil per al dissabte i el diumenge: el dia 2 de maig, l’Espai de Lectura acollirà l’animació infantil al voltant del llibre El meu nom és un poema, de Carme Miquel i Mercé Viana, amb la intervenció de l’il·lustrador Toni Cabo i del director de la Fundació

Bromera, Josep Antoni Fluixà, mentre que a la Sala Museu 2 es presentarà l’obra juvenil El viatge d’Atena, d’Enric Senabre, a càrrec de l’escriptor Tobies Grimaltos.

Per posar punt i final a les activitats de la fira d’enguany, el diumenge 3 tindrà lloc l’animació infantil al voltant del llibre Ai, quina Gràcia! de la mà de l’autora, Maria Torres Palau, i de l’il·lustrador, Toni Cabo.

Comparteix

Icona de pantalla completa