Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberá pretenia requalificar sòl agrícola per a benefici d’immobiliàries i bancs

Toni Martínez

La meitat dels propietaris de les parcel·les agrícoles que anaven a ser requalificades en el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que va projectar l’Ajuntament de València pertanyen a constructores o grans bancs, segons ha desvetllat la plataforma ciutadana Horta és Futur.

Les empreses van comprar la majoria d’aquest terreny qualificat actualment com a agrícola en els anys 2006 i 2007, tal com es pot comprovar en els arxius del registre de la propietat. Només tres anys després el govern de Rita Barberá va dissenyar un nou PGOU que requalificava aqueixos terrenys per a donar-los la condició d’urbanitzables, un projecte que s’anava a aprovar aquest mes però que, la pressió ciutadana -es van presentar més de 1.000 al·legacions al mateix- ha obligat a posposar per a després de les eleccions.

Els membres de Horta és Futur han acudit al registre civil per a documentar quines són aqueixes empreses i quins tipus de vincles els uneixen amb el Partit Popular. Tal com expliquen, “es tracta d’una operació especialment lucrativa ja que són terrens amb un aprofitament limitat i amb un valor immobiliari molt baix que passarien a adquirir un preu molt gran després de la requalificació”.

Una de les empreses que va adquirir aqueixa parcel·la és Urbanisme Nou Segle, segons han documentat des de Per L’Horta. Vicente Prieto és l’apoderat solidari i, al seu torn, president de Secopsa, una companyia que gestiona el manteniment de més de 500 edificis municipals.

Notícia publicada en La Marea. Tradució La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa