Diari La Veu del País Valencià
El PP s’oposa que 2013 siga declarat Any Estelles
El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha lamentat que el PP tinga “tan poca consideració amb una de les figures literàries més importants de la cultura valenciana”.

“El PP no ha fet més que donar excuses per no aprovar hui en la Comissió de Cultura de les Corts la nostra proposició no de llei”, explica.

Fa vint anys que va morir Estellés, i les activitats promogudes per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i per altres institucions “haurien de ser el preàmbul per a declarar el 2013 Any Estellés”

Torró ha acusat el PP de tenir “una actitud mesquina i amb un rerefons ideològic impresentable. Per què la PNL que ha presentat el PP sobre l’Any Sorolla sí l’aproven i la d’Estellés no? El PP segueix marginant la cultura valenciana i transgressora”.

Torró ha recordat la prolífica i premiada obra del poeta de Burjassot. L’any 2013 ha estat triat per nombroses institucions i associacions per a celebrar l’Any Estellés i retre-li homenatge, en complir-se el 98 aniversari del seu naixement i els vint anys de la seua mort, i ʺés molt trist que el PP s’opose fins i tot a açò”, lamenta.

La proposició no de llei d’EUPV insta el Consell a declarar 2013 Any Estellés, com també, ʺdur a terme accions per posar en valor la seua figura i per recolzar de forma activa aquelles iniciatives commemoratives que sorgisquen de la societat civil”, explica Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa