Diari La Veu del País Valencià
‘Temeritat’ en la decisió del Govern central de dur el Sorrento al port de Sagunt

RedactaVeu / València.

Després de que durant la última setmana els membres de diferents plataformes ecologistes hagen demanat que el Govern actuara de manera inmediata per tal de minimitzar els danys medioambiental que pot provocar el ferry Sorrento, carregat d’oli i combustible, han decidit dur-lo des de Mallorca fins al port de Sagunt, una estrategia que per a la formació econacionalista és “una irresponsabilitat greu ja que en aquest port, el de Sagunt, existeix un polígon químic junt a una regasificadora, que afectaria als espais protegits del litoral valencià o mallorquí” explica Juan Ponce, diputat a les Corts Valencianes el qual demanarà “una reunió urgent amb la delegació del govern per a que explique als implicats, Generalitat, Ajuntament de Sagunt i grup polítics les actuacions que se van a dur a terme”.

Compromís és suma a Greenpeace que ha assenyalat que “després del recent incendi del pesquer ‘Olega Naydenov’ en aigües canàries i la gestió de les tasques d’extinció, l’organització ecologista està seguint aquest nou succés amb preocupació” i demanem actuacions urgent per a que el problema siga minimitzat.

Per altra banda Teresa García, regidora de Sagunt per Compromís, assenyala que “l’ajuntament no te cap informació al respecte, llevat d’allò que diuen els mitjans. El nostre representant en l’apv deuria estar informat des del primer minut. No sabem a quins astillers es refereix la naviera Grimaldi, ja que els de Bulkan porten tancats i en desús des de fa anys”.

“Estem molt preocupats per la segureta i el risc ambiental. Des de l’Autoritat Portuaria de Valencià sempre envien les deixalles a Sagunt i els problemes, com és el cas del Ferry Sorrento” desde compromis remarquen la preocupació x la seguretat i remarquen el dret a dir q no volen rebre eixe tipus de vaixell “cosa que a dia d’avuí és impossible, siguent una Autoritat Portuària independent almenys tindriem la informació, en conseqüència podriem pressionar per a no rebre eixe vaixell, està compromesa la Marjal dels Moros i a l’estar el port de Sagunt rodejat d’un polígon químic, la situació es molt preocupant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa