Diari La Veu del País Valencià
Dani Miquel triomfa a la Fira del Llibre
RedactaVeu / València

Musiqueries: De Vinaròs a Oriola, el País vola s’ha presentat hui a la Fira del Llibre amb èxit d’assistència i participació. Sobretot la segona d’aquestes, que segons el mateix cantacançons “és el més important”. Per a Dani Miquel “l’actuació no són sols cançons i punt, jo base molt l’espectacle en la proximitat dels xiquets. Ells completen i complementen les cançons, les acaben i transformen”.

L’èxit no és casual, al renom de l’autodenominat cantacançons i alquimista musical valencià, se li ha de sumar una llarga relació amb la Fira. No és la primera ni l’última vegada que Dani Miquel hi participa: “són ja anys d’una mútua col·laboració, tant en activitats escolars com presentant discs. De fet, aquest és el tercer que presente en el context de la Fira del Llibre”. Els dos primers foren Musiqueries i Més Musiqueries, llibres-cd editats per Andana Editorial amb edicions artesanals i molt curades.

“La meua presència en la Fira ja és quasi un clàssic, la gent m’ha vist ací molts anys, i hi ha una frase molt bonica que diu que la repetició és l’essència de la tradició”, ens confessa, amb el seu somriure perenne Dani Miquel.

De tradició el cantacançons en sap molt, segons el seu editor, Ricard Peris: “Ell té una trajectòria que ha conquerit a pares i fills per la seua manera d’unificar cançons tradicionals amb nous estils i maneres de connectar amb els més menuts”. Es tracta d’utilitzar la força i l’arrelament de la tradició i fer aportacions pròpies que l’acosten al públic. “Amb el temps, Dani Miquel ha esdevingut un fenomen clau en la història de la música infantil en valencià”, sentencia el seu editor.

Per a Ricard Peris hi ha un símil que explica l’allau de xiquets i no tant xiquets que vénen omplint la Fira aquests anys: “Jo ho compare amb el menjar: cuinem a foc lent cada llibre i disc. És una contestació a l’incessant fast-food de la literatura infantil, nosaltres li preguntem als pares: tu què vols que consumisca el teu fill, fast-food precuinat de llibres, o menjar casolà cuinat amb cura i a foc lent? Doncs això som nosaltres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa