Diari La Veu del País Valencià
FITCarrer ofereix una jornada d’alt voltatge a Vila-real

RedactaVeu / Vila-real.

El Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real ofereix més de 12 hores d’espectacles a càrrec de 12 companyies nacionals i internacionals en una segona jornada d’alt voltatge escènic marcada pel teatre crític i social i l’estrena de la coproducció Destroyanas.

A més d’una programació pensada per a l’entreteniment i la diversió, un dels trets que defineixen al festival de teatre de carrer de Vila-real des dels seus inicis és la presència de teatre de contingut social, encara que en les seus últimes tres edicions el festival ha apostat especialment per aquesta línia de programació. Aquest és el cas de Factoría los Sánchez que ha portat els seus Cartones des de Benicarló, amb la intenció de despertar el costat més crític i reflexiu en l’espectador. A través d’una comèdia sense paraules, el muntatge qüestiona un tema tan actual com el comportament de l’Estat davant la pobresa.

Aquesta segona jornada del festival estarà marcada també per l’estrena de la coproducció Destroyanas, la gran aposta de FitCarrer en la seua 28ª edició. La plaça Major serà l’escenari per a viatjar en el temps cap a una antiga Grècia reinterpretada en clau contemporània. La companyia A Tempo Dansa, en coproducció amb el FitCarrer2015, estrena l’espectacle més esperat de la present edició del certamen, dansa-teatre, pirotècnia, tècniques circenses, elements de ballet clàssic, efectes multimèdia i música en directe. Una aposta potent per a un gran format que, a través del llenguatge escènic, planteja sentiments universals com la desolació o el dolor provocat per qualsevol guerra i arriba amb força a l’espectador per a fer-li sentir que tots som ‘Destroyanas’.

Comparteix

Icona de pantalla completa