Diari La Veu del País Valencià
L’oposició exigeix la destitució de Rus i acusa el PP de “saquejar” les institucions
RedactaVeu / EP / València

La número u de la llista del PSPV en les Corts de València, María José Mira, ha assegurat que no ha escoltat els enregistraments lliurats per EUPV a Fiscalia en el cas Imelsa, en les quals apareixeria Rus, però ha apuntat que “el que ha de fer el PP és anar-se’n a la seua casa; netejar el seu partit, perquè al final estan tots embullats”.

“Em fa gràcia que sempre estan parlant de l’herència de Zapatero, però no parlen ni de l’herència d’Aznar i d’Estona ni de l’herència de Camps, de Rus, de Fabra i de tots ells”, ha sentenciat.

Per la seua banda, la diputada d’EUPV en les Corts, Esther López, ha assenyalat que des del seu partit –que va lliurar els enregistraments al jutge perquè iniciara una recerca–, “fa unes setmanes que estem dient-li al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que ja ha acabat la carrera política del senyor Rus després d’aquestes evidències, que denoten que s’ha estat saquejant els nostres diners a través de la Diputació i no sabem fins quines instàncies més altes haurà arribat al tema perquè està en secret de sumari”.

En aquest sentit, ha afegit: “ens sembla que és una situació que evidencia que el senyor Rus està mort políticament i tot el temps que tarde el president a destituir-lo serà temps que ens portarà a pensar que no s’atreveix a destituir un cacic de tant de pes dins del PP com és el senyor Rus”.

“El PP té trames de corrupció en absolutament totes les institucions en les quals ha governat i per açò cal tirar-los d’una vegada per sempre de les institucions”, ha postil·lat López.

Per la seua banda, la candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha apuntat en relació al PP que “açò no és una qüestió d’una poma podrida o de 15 pomes podrides, el problema és que ací està podrit el cistell; tot el PP està podrit”.

“Les converses que han eixit a la llum després de mesos de recerca demostren que és la seua manera habitual d’actuar; ells parlen de comissions i expliquen diners com una cosa normal, habitual i quotidiana”, ha afirmat Oltra, qui ha assenyalat que en les pròximes eleccions “tenim l’oportunitat de tirar tot el cistell de les institucions, de tirar tota la corrupció i tota la trama corrupta, perquè el PP porta la corrupció en la medul·la”.

“Aqueix partit ha de passar a l’oposició; els ciutadans hem de dir prou a la corrupció, perquè no és una qüestió que s’en vaja Rus o que s’en vaja un o dos, se n’han d’anar tots els qui han viscut aquests anys gràcies a la corrupció”, ha incidit.

Pla sistemàtic de saqueig

El candidat de Podem a governar la Generalitat, Antonio Montiel, també ha assenyalat que les informacions sobre Rus posen en evidència “un pla sistemàtic de saqueig de les institucions”. “Em sembla que el que s’ha fet per part del PP és patrimonialitzar les institucions públiques i convertir-les en una font de finançament il·legal del propi partit i també de persones concretes que, d’alguna forma, estan buidant les institucions i empobrint la ciutadania”.

En aquesta línia, ha cridat a no deixar de pensar que “quan algú roba des de les institucions ens roba a tots; no pensem que quan un empresari o un contractista paga una comissió açò és simplement un assumpte entre el contractista i el funcionari o el polític; pensem que açò al final ho paguem entre tots perquè ens encareix els serveis públics”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa