Diari La Veu del País Valencià
La Veu es presenta a Girona en una Trobada entre gironins i valencians
RedactaVeu / Girona- València

Els valencians de Girona celebren una Trobada aquest aquest divendres 8 de maig a l’Auditori Josep Irla de Girona. La Trobada s’organitza “amb l’objectiu de conèixer i d’estrènyer els lligams que hi ha entre les comarques gironines i valencianes” i, segons el organitzadors, l’acte públic “aplegarà una bona colla de valencians establerts a Girona”.

A més a més, l’acte servirà per presentar La Veu del País Valencià, un diari digital creat amb la intenció d’omplir el buit existent de mitjans en llengua catalana, davant el panorama actual al País Valencià, després dels tancaments de les emissions de Televisió de Catalunya, de Catalunya Ràdio i de Canal 9.

La Veu: una eina al servei de la vertebració del País Valencià

L’editor i coordinador de La Veu, Moisès Vizcaino, explicarà el desig d’aconseguir que La Veu esdevinga una eina al servei de la vertebració del país i que, des de la llibertat d’expressió, contribuïsca al canvi social que la societat valenciana desitja.

Per la seua banda, el corrector i responsable del Departament de Llengua de La Veu, Eduard Ferrando, centrarà el seu discurs en el reconeixement de la unitat de la llengua i en el “ferm Compromís” del diari digital en valencià per cuidar-la, “però sempre des de la manera de parlar-la al País Valencià”.

Cançons de l’Ovidi Montllor i interpretació de la Muixeranga amb violoncel

Paral·lelament, l’acte comptarà amb intervencions molt diverses, i també amb alguns tocs musicals, com la interpretació d’alguna cançó del cantautor alcoià Ovidi Montllor, a càrrec de la jove d’Elx Núria Agulló -establerta a Sant Joan de les Abadesses-, i de la Muixeranga, que serà tocada amb violoncel pel jove Alexandre Hernàndez de Xàtiva, que fa de professor a Camprodon.

Després de l’acte, està previst continuar la trobada amb un pica-pica a l’Ateneu 24 de Juny, oferit amb la col·laboració de l’ADAC – entitat promotora de l’acte- i Sa Botigueta i Tieta Galeta, que són dos establiments impulsats per joves emprenedors, especialitzats en productes de la terra de molta qualitat.

La Trobada tindrà lloc a les 19.30 hores a l’Auditori Josep Irla, edifici de la Generalitat a Girona, plaça Pompeu Fabra, 1. Més informació en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa