Diari La Veu del País Valencià
AE-Agró s’oposa al trasllat del Sorrento a Sagunt
RedactaVeu / Sagunt

“Una vegada més, com ja va ocórrer amb el Prestige o més recentment amb l’Oleg Naydenov a les Illes Canàries, el Ministeri de Foment anteposa els interessos econòmics als criteris ambientals”, assegura AE-Agró en un comunicat, ja que, apunta, “només així s’entén que el ferri sinistrat viatge durant dos dies per la Mediterrània, travessant 100 milles de gran valor ecològic, per a venir a un port on no pot ser reparat ni desmantellat”.

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre vol mostrar públicament el seu “rebuig” a l’arribada del Sorrento al port industrial de Sagunt, ja que, sosté, aquesta decisió del Ministeri de Foment “anteposa els interessos econòmics als criteris mediambientals”.

Els ecologistes lamenten la “manca d’informació” i exigeixen al Ministeri de Foment que faça públics els informes tècnics que teòricament avalen el trasllat del vaixell sinistrat fins al port industrial de Sagunt.

A més a més, AE-Agró Camp de Morvedre lamenta “l’actitud submisa de l’Ajuntament de Sagunt” respecte a aquesta decisió.

Un port “no preparat” per a reparar ni desmantellar el vaixell

“Una vegada més, quan l’Autoritat Portuària de València parla, l’equip de govern d’aquesta ciutat amaga el cap i calla. I això a pesar que el port industrial de Sagunt no està preparat per a reparar ni desmantellar el Sorrento. Aquest port, per exemple, no disposa de drassanes adients per a buidar el fuel del vaixell ni la resta de productes potencialment contaminants que porta el ferri”, explica AE-Agró.

Imatge del Sorrento. Foto: ACN

Un risc “absurd”

Qualsevol operació que es realitze en el port industrial de Sagunt “podria fer-se en qualsevol altre port”, argumenta AE-Agró, per a afegir que “el seu trasllat durant dos dies per la Mediterrània suposa un risc mediambiental completament absurd, més encara si tenim en compte que el vaixell sinistrat travessarà 100 milles d’alt valor ecològic abans d’arribar a Sagunt”, que, a més a més, és un port “on no podrà ser desmantellat i des d’on haurà de ser remolcat posteriorment a un altre port”.

Per això, AE-Agró dóna suport a les diferents convocatòries de protesta impulsades des de la societat civil de Sagunt per a rebutjar l’arribada del Sorrento i emplaça a tots els seus socis i simpatitzants a participar en aquestes manifestacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa