Diari La Veu del País Valencià
Les candidatures en disposició de liderar el canvi a Castelló es comprometen amb el valencià
RedactaVeu / Castelló de la Plana

El document estableix uns compromisos mínims per a fer del valencià, llengua de cohesió social a la ciutat en un marc de convivència sostenible amb el castellà i les llengües de les noves migracions.

Rafael Simó (quart a la llista del PSPV-PSOE), Josep Vicent Vicent (tercer a la llista de l’Esquerra de Castelló –EUPV-EV-ERPV-AS: AC), Enric Nomdedéu (cap de llista de Compromís), Anna Peñalver (segona a la llista de Castelló en moviment) i Jacinto Domínguez (cap de llista de Canviem entre tots) s’han adherit al document en representació de les seues candidatures. PP, UPyD i Ciudadanos, entre altres, no han respost a la crida.

En paraules del portaveu de Castelló per la Llengua, Avel·lí Flors Mas, “l’impuls a la Carta marca una fita en la promoció de l’ús del valencià a la ciutat”, ja que “fixa un conjunt de compromisos ambiciosos però abastables per a la propera legislatura i estableix mecanismes d’avaluació i seguiment conjunts entre la institució i la societat civil”.

“Un primer –i gran- pas”

La Carta és un primer pas per convertir la gestió de les llengües en un afer de ciutat, compartit pel màxim d’agents culturals, cívics i polítics”, ha reblat.

Aquesta vesprada, a les 19 hores, el document es presentarà en públic en un taula rodona amb la participació de Pep-Lluís Grau (PSPV-PSOE); Josep Vicent Vicent (l’Esquerra de Castelló); Josep Molés (Compromís); Anna Peñalver (Castelló en moviment); José María Benedito (Canviem entre tots); i Avel·lí Flors (Castelló per la Llengua).

Comparteix

Icona de pantalla completa