Diari La Veu del País Valencià
Tret d’eixida per a la campanya del canvi
Xavier Pérez / València

Els partits de l’oposició, encara que amb actes modestos, han carregat forces i il·lusions per al pròxims dies on es juga el futur del nostre país. Mentre, el PP tracta d’amagar la corrupció i l’últim cas, l’escàndol del #Dipugate.

Enfront de l’habitual ús d’hotels en comicis passats, les principals formacions polítiques han optat en aquesta ocasió per celebrar actes més discrets en places, carrers o en les pròpies seus. No obstant açò, el PPCV ha triat el Palau de la Música per a començar la campanya i Ciutadans ha iniciat la nit amb un sopar en un bar.

Per la seua banda, el secretari general del PSPV i candidat a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat el tradicional acte de pegada de cartells a Castelló, circumscripció d’on és cap de llista.

“A partir d’aquesta nit s’inicia el compte arrere per a acabar amb els 20 anys de governs del PP a la Comunitat Valenciana que ens han deixat lamentables xifres de deute, atur i casos de corrupció i ens han portat a la ruïna moral, econòmica i social”, ha assegurat Puig, qui ha posat l’accent que “aquest és un moment per a l’esperança, però també per a ser realistes i apostar per un projecte coherent, que garantisca el canvi que ja estan demanant els valencians”. En aquest sentit ha recordat que totes les enquestes publicades en les últimes setmanes indiquen clarament que els ciutadans de la Comunitat aposten per un canvi en el govern de la Generalitat i s’ha mostrat convençut que “els socialistes serem la força majoritària que el lidere”, ha manifestat Ximo Puig en aquest inici de campanya electoral.

Compromís, per la seua banda, ha triat el Cabanyal per a aquesta data. A les 20.00 hores, els cap de llista a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, i a l’Ajuntament, Joan Ribó, al costat de la resta de candidats, han fet una passejada pel barri i, a continuació, han participat en una cercavila amb xaranga fins a la plaça de l’Església dels Àngels on, des de les 21.30 hores, s’ha celebrat un sopar d’inici de campanya.

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assenyalat en la seua intervenció en l’acte que “per fi ha arribat el moment que estàvem esperant, queden 15 dies per ha canviar-ho tot, estem convençuts que el vot de la gent va a canviar-ho tot. Compromís aspirem a presidir un govern que actue des de la transparència, que actue per què la gent tinga una vida millor, que actue per a rescatar persones”.

“Hi ha moltíssimes persones que durant estos anys s’han quedat pel camí per les polítiques insolidàries del Partit Popular, que s’ha dedicat a saquejar les arques públiques mentre moltíssima gent es quedava fora de la societat, en situació de precarietat, de misèria, de desesperança. Front això és el moment de fer les polítiques per què la gent puga tornar a somriure, polítiques amb què ens puguem alçar, puguem dir que som una societat forta. Eixirem d’esta però eixirem tots junts, amb un govern que realment escolte a la gent, amb un govern que realment faça política i no partidisme, que és el que ha fet fins ara el PP”.

Mònica Oltra: “Liderar el canvi”

Segons ha assenyalat la candidata de Compromís “volem un govern valent, el govern valent de Compromís, amb altres forces, volem actuar des del diàleg, des del consens, des de la paraula, no des de l’abús de poder que ha sigut el brou de cultiu de la corrupció generalitzada. Nosaltres volem compartir el poder, eixe poder que ara el dia 24 van a tindre els ciutadans i ciutadanes, perquè el seu vot pot canviar-ho tot i el seu vot és el que torna a les institucions un govern decent, un govern dialogant, un govern transparent, un govern per a les persones que és el que volem que siga un govern presidit per Compromís”.

Per a Oltra “dins de la diversitat democràtica creguem que Compromís és la millor opció per a liderar el govern perquè hem sigut els valents que es plantaren davant l’abús de poder del Partit Popular, quan el PP era totpoderós, quan tot ho decidien ells sense escoltar ningú, quan ells saquejaven les arques públiques nosaltres ens plantàrem i diguérem prou. Per això com vam ser valents per plantar cara al poder, ara tenim la valentia per a liderar el govern perquè hem aprés el que no volem que torne a passar i sabem com volem fer la política per què totes les persones puguen ser més felices”.

Respecte a EUPV, el candidat a la Presidència de la Generalitat, Ignacio Blanco; l’aspirant a les Corts Marga Sanz i el cap de llista a l’Ajuntament de València, Amadeu Sanchis, al costat del president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, la portaveu d’Els Verds del País Valencià, Pura Peris, i el portaveu d’Alternativa Socialista, Manolo Garcia, han donat inici a la campanya amb la tradicional pegada de cartells.

Ignacio Blanco: “Protegir a les persones que estan patint la crisi”

Ignacio Blanco ha destacat que “comencem la campanya electoral amb molta il·lusió i amb el convenciment que Esquerra Unida serà determinant per a desallotjar al Partit Popular de totes les institucions. Tenim quinze dies per a explicar les nostres propostes; propostes per a millorar els serveis públics, per a generar ocupació estable i de qualitat, per a protegir a les persones que estan patint la crisi, amb una Llei contra els desnonaments i un pla de xoc contra la pobresa i l’exclusió social, i propostes també per a regenerar la nostra democràcia. Volem desallotjar els corruptes de les institucions però sobretot volem aplicar polítiques transparents, participatives i de control per a que no torne a reproduir-se la cleptocràcia, el Govern dels lladres, que aquests dies, estem tenint ocasió de comprovar”.

>

Vídeo d’EUPV

Exposició fotogràfica

Així mateix, la coalició ‘Acord Ciutadà’, liderada per Esquerra Unida, ha inaugurat en la seua seu del carrer Borrull una exposició de fotografies sobre els quatre anys de treball polític dut a terme en les Corts.

Podem també ha optat per celebrar l’acte en la seua seu. El cap de llista a la Presidència de la Generalitat, Antonio Montiel, ha acudit a la seu, situada en el número 30 del carrer Túria, per a celebrar el tradicional acte de pegada de cartells, envoltat de membres de la candidatura, dels cercles i de simpatitzants.

Posteriorment, s’ha realutzat un acte simbòlic amb el qual pretendran visualitzar que “només falten 15 dies perquè les institucions valencianes queden netes de mafiosos i corruptes”.

El candidat de Podem a la Generalitat Valenciana, Antonio Montiel, ha assegurat avui que aquesta nit ha començat una campanya “diferent, històrica i extraordinària”, que serà “decisiva” i que “sens dubte, portarà el canvi polític que demana aquesta Comunitat”.

Respecte a la formació política en la qual Podem concorre a les eleccions municipals, València en Comú, el candidat a l’Alcaldia, Jordi Peris, i la resta de la candidatura de la plataforma municipalista s’han congregat enfront de l’Ajuntament per a iniciar la seua campanya electoral.

Ciutadans (C’s), per la seua banda, ha començat la nit amb un sopar en un bar de la Malva-rosa i, a continuació, els seus candidats s’han desplaçat fins a l’esplanada situada enfront de les Torres de Serrans per a realitzar una pegada de cartells.

Per la seua banda, Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), els candidats a la Generalitat i a l’Ajuntament, Alicia Andújar i Eduardo Gómez, respectivament, han realitzat una pegada de cartells virtual en la plaça de l’Almoina.

A nivell municipal, la formació política pretén que tots els candidats dels municipis valencians en els quals es presenten es facen una foto i la pugen a Twitter amb el hastag #situquieres.

Comparteix

Icona de pantalla completa