Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alzira culpa el marbrista de les errades del monòlit

Leo Part / València.

L’Ajuntament d’Alzira va fer públic ahir dimecres un comunicat “davant les diferents informacions publicades referent als errors” (un total de 30 entre ortogràfics i tipogràfics- en la placa del monòlit situat en el Passeig Fluvial, d’aquest municipi, en què responsabilitza “l’empresa encarregada de realitzar la placa de marbre i picar en la mateixa el citat text” d’aquest, reconeix, “lamentable error” pel qual, això sí, “demana disculpes pel fet esdevingut”.

En la mateixa nota, el Consistori que dirigeix Elena Bastidas defensa la “professionalitat” dels tècnics municipals, “tant lingüistes com servei tècnic” ja que, explica, el Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, SERVAL, “va realitzar les correccions oportunes al text original realitzat per l’Oficina Tècnica” i el text supervisat pels lingüistes de l’Ajuntament d’Alzira va ser el que es va enviar a l’empresa encarregada de realitzar la placa de marbre i picar en la mateixa el citat text. “És l’empresa la que en transcriure-ho en la placa provoca els errors existents”, apunta en la nota.

El comunicat argumenta que una vegada detectats els errors en fer l’obra, des de l’Ajuntament d’Alzira es va instar a esmenar-los “de forma immediata, ja que la mateixa assumeix el seu error”. És en aquell mateix moment, quan s’inicia el procés de correcció, apunta, si bé defensa que “és un procés complex, que té el seu temps, i és en aquests moments que és a punt de finalitzar el treball”.

Imatge del polèmic monòlit. Foto: Hayack (El Seis Doble).

Atac a ‘alguns’ mitjans de comunicació’

Si bé l’Ajuntament assegura no voler “que es danye, ni perjudique la imatge d’un autònom” –en referencia a la persona que va picar el text en la pedra de marbre del monòlit de 4 metres d’alçada, acaba la seua nota fent un atac als ‘mass media’: “Lamentem que alguns mitjans de comunicació no hagen contrastat amb aquest Ajuntament la informació, ja que hagueren confirmat que el problema es troba en procés de solució i no s’haguera danyat la imatge d’aquesta institució ni la de l’autònom respecte a contractacions futures amb altres institucions”.

Piulada de l’alcaldessa d’Alzira amb la fotografia del moment de la inauguració del Passeig Fluvial.

Cal apuntar en aquest sentit, que la notícia de les 30 errades en el monòlit va ser publicada en un primer moment pel diari local El Seis Doble, i de la mateixa es va fer ressò el diari Público, en una article firmat per Yeray Calvo, des de Madrid. La informació publicada pel digital Público, va ser publicada i traduïda per la Veu del País Valencià, respectant íntegrament el seu contingut, per cert, contrastats ja que ja incloïa la versió de l’Ajuntament .

El que no esmenta l’alcaldessa d’Alzira Elena Bastidas en el comunicat del consistori que dirigeix és que va ser ella mateixa la que va “presumir” de la inauguració del Passeig Fluvial d’Alzira en el seu compte de Twitter, al difondre una foto d’ella junt a la placa del ja polèmic monòlit ple de faltes, al temps que ‘oblida’ altres errades greus comeses per l’Ajuntament que El Seis Doble s’ha encarregat de recordar-li amb una llarga llista precedida pel títol: “El govern de Bastidas passarà a la història com l’era de les faltes d’ortografia, per si algú creu que exagerem“.

La pregunta clau és: si en eixe acte -públic- inaugural l’alcaldessa Bastidas es va adonar de la “lamentable errada” per la qual ara es veu obligada a demanar disculpes i reconeixer que l’Ajuntament que dirigeix és el responsable últim, per què va difondre eixa imatge als quatre vents? No va pensar en eixe moment en què anava a danyar la imatge de la ciutat? O la del marbrista? O la dels tècnics municipals? O és que acàs primaren els interesos electoralistes davant la imminència dels comicis…?

Comunicat de l’Ajuntament d’Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa