Diari La Veu del País Valencià
Concentració de la Coordinadora de Discapacitat i Dependència enfront de la Generalitat
RedactaVeu / València

Aquesta llei ha sigut durament castigada durant la legislatura del Partit Popular amb retallades contínues i noves mesures, especialment en el País Valencià, que l’han deixat en una situació que no permet una vida digna a les persones que haurien de gaudir dels beneficis per als quals va ser creada, causant situacions familiars denigrantes i indignants.

Els següents representants de partits polítics signants del Decàleg: Mónica Oltra (COMPROMÍS), Ignacio Blanco (EUPV), AGUSTÍ Cerdà (ERPV), Ana Bedrina (PODEM), Antonio Torres (PSPV) i Toni Cantó (UPyD).

Els signants es comprometen a acabar amb la pèrdua de drets de les persones en situació de dependència i discapacitat; acabar amb els copagos (no hi ha un copago just) i, especialment, amb l’última Llei de Taxes del Govern Valencià i dotar a la LAPD d’un finançament adequat, suficient i de caràcter finalista.

En aquest sentit, cal un acord equitatiu entre el Govern central i les Autonomies que impedisca que el compliment de la llei estiga sotmès al albur de les circumstàncies del moment. No és admissible que la Generalitat ometa principis d’actuació arreplegats en la Constitució, l’Estatut d’Autonomia i la Carta dels Drets de les persones amb discapacitat de la Unió Europea.

Ara que comença la campanya per a les eleccions municipals i autonòmiques, la Plataforma recorda als partits polítics, signants del Decàleg, que la Llei de l’autonomia personal i les persones en situació de dependència és un dret i la signatura del Decàleg un compromís per a restituir-la als seus principis originals.

Comparteix

Icona de pantalla completa