Manuel Mata: ‘La lluita contra la corrupció és un tema de dignitat democràtica’

El candidat socialista per València, Manuel Mata, afirma després de reunir-se juntament amb Ximo Puig amb Jutges per a la democràcia que “la Justícia és de tots, però els mitjans els ha de posar el Govern valencià”
7 maig 2015 01:00h
Un noment de la reunió entre representants del PSPV i de Jutges per a la democràcia.
RedactaVeu / València

Manuel Mata  ha manifestat, després de reunir-se al costat del candidat del PSPV a la Generalitat, Ximo Puig, amb representants de Jutges per a la Democràcia al PV  , que “la lluita contra la corrupció és un tema de dignitat democràtica”. Concretament, tots dos candidats, han mantingut una reunió de treball amb Joaquim Bosh, que és també president nacional, i amb Mercedes Boronat. Mata ha afirmat que “cal escoltar a tots els col•lectius”.

“Hi ha jutjats que estan abandonats, que no tenen la mínima infraestructura per a desenvolupar la seua funció, en alguns falten folis, en alguns no reparen els ordinadors”, ha insistit Mata, qui ha remarcat que “tot açò és en detriment dels ciutadans, que veuen que es van retardant les causes pendents”.

“GVA col•lapsa la Justícia per a evitar l’aflorament de tots els casos de corrupció”

“La justícia és de tots però els mitjans els ha de posar el Govern valencià”, ha reiterat el candidat socialista, que ha denunciat que la Generalitat Valenciana “l'està col•lapsant per  evitar que afloren tots els casos de corrupció i que es tramiten amb la diligència necessària”.

D'aquesta manera, ha insistit que quan en un jutjat s'estan tramitant casos greus de corrupció que suposen milers de folis i centenars de toms, “el jutjat es retarda i no pot treballar si no se’l dota de jutges de reforç, més personal per a l'Oficina Judicial i més mitjos materials”.
 

Segons Mata, el col•lectiu dels jutges té una “profunda preocupació” perquè la Generalitat no està exercint les seues funcions quant a la dotació de mitjans materials i personals en els jutjats.


next